Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'autobús que ha transportat els presos sobiranistes

Els presos arriben a la presó de Lledoners

El trajecte dels presos finalitza després d'un viatge de tres dies per tornar des de la presó de Soto del Real

Imatge de l'autobús que ha transportat els presos sobiranistes
Els presos han realitzat un viatge de tres dies per arribar a la presó de Lledoners | CatalunyaDiari.cat

 

Els presos independentistes ja són a la presó de Lledoners. Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han arribat al punt de les tres de la tarda a la presó situada a Sant Joan de Vilatorrada, després d'un viatge de tres dies, en el qual s'han realitzat parades en diverses presons de l'estat. Carme Forcadell i Dolors Bassa han arribat també a les presons de Mas d'Enric i Puig de Basses, respectivament.

Aquest matí, han arribat a Brians II, després d'haver sortit a les 09.00 hores de la presó de Zuera, a Saragossa.  Un cop a Catalunya, la Guàrdia Civil ha fet el relleu de la custòdia i els Mossos d'Esquadra els han traslladat fins a Lledoners, tal com informa 'El Nacional'. En arribar, el comboi anava escoltat per la BRIMO i els presos estaven dins de dues furgonetes del GEI, sense logotipar, una d'elles blanca i l'altra vermella. 

Trasllat presos
Els presos han estat traslladats en una furgoneta blanca i una vermella sense logatipar | Cedida

 

Seran enviats als seus respectius mòduls

Un cop als seus centres de destí, «els presos i preses aniran als respectius mòduls d'ingressos, on seran identificats mitjançant l'empremta dactilar», segons explicava la secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. A més, seran sotmesos a una revisió mèdica, podran trucar a les seves famílies i aniran destinats als mateixos mòduls on van estar ingressats fins a l'1 de febrer de 2019, quan van ser traslladats a Madrid per les sessions del judici davant del Tribunal Suprem.

La policia ha hagut de tallar l'accés al centre penitenciari on només s'ha pogut arribar a peu,  lloc on moltes persones s'han reunit per esperar l'arribada dels presos. De cara a la tarda es preveu que hi hagi una vista del president de la Generalitat, Quim Torra, a les 17.30 hores. Ja al vespre es realitzarà, a partir de les 20.00 hores, un acte reivindicatiu organitzat per l'ANC i Òmnium Cultural al camp de Lladoners, situat a la part de darrere de la presó. 

També et pot interessar...