Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els presos podrien ser acusats de conspiració prèvia a la rebel·lió

Una vegada emesa la condemna, se'ls podria aplicar l'article 477 del Codi Penal | Els obriria la possibilitat que rebessin el tercer grau i els permetria anar només a dormir a la presó, com a pas previ a la llibertat condicional

El judici del procés podria ser televisiat, segons 'El Confidencial'
El judici del procés podria ser televisiat, segons 'El Confidencial' | CatalunyaDiari.cat

 

El ‘tic-tac’ del judici del procés ja està en marxa. La vista en contra dels encausats pels fets d’octubre començarà a finals d’aquest mes de gener i, per això, són molts els qui ja estan plena i únicament centrats en les futures conseqüències que portarà el judici. En aquesta línia, ‘Crónica Global’ avança avui que, finalment, els assenyalats pel procés podrien ser  incriminats per conspiració per a rebel·lió, i no per rebel·lió a l’ús.

Davant la reanudació del judici, doncs, cobra força la hipòtesi d’una presumible condemna per conspiració per a la rebel·lió, un delicte ostensiblement més lleuger que el delicte inicial.  L’article 477 del Codi Penal, de fet, contempla: «La provocació, la conspiració i la proposició per cometre rebel·lió seran castigades, més enllà de la inhabilitació, amb pena de presó inferior en un o dos graus».

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Una possible reducció de condemna: entre 6 i 7 anys

És la condemna que, segons el mitjà prèviament esmentat, podrien rebre els encausats pel procés. A més, en aquesta mateixa línia, s’obre la possibilitat que  els presos catalans rebin el tercer grau, quelcom que els permetria anar a dormir a la presó, com a pas previ a la llibertat condicional.

Rull i Turull, abans d'entrar al Suprem
Rull i Turull, abans d'entrar al Suprem | CatalunyaDiari.cat

 

Per tant, els polítics sentenciats serien inhabilitats, tot i que s’obriria una porta a la seva sortida ‘ràpida’ de presó. Finalment, també cal esmentar que se’ls computaria el temps que ja han estat tancats a la presó.

Les sessions del judici, de 10 h. a 6 h.

Segons treu a la llum ‘Rac1’,  el judici donarà el seu tret de sortida a finals del present mes de gener amb dues sessions, una de matí i una altra de tarda. El Tribunal Suprem vol anar per la via ràpida i les sessions es duran terme de les 10:00 h. a 18:00 h. —amb una hora i mitja per dinar— els dimarts, dimecres i dijous

D'altra banda, els temps marcats per a poder reduir els trasllats dels presos, i facilitar els desplaçaments tant dels acusats que no estan empresonats.  Els presos sobiranistes, d’altra banda, s’hauran de personar a Madrid  estar presents en tota la sessió mentre duri la vista.