Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Presos i exiliats han firmat l'article a dos dies per la Diada

Els presos i exiliats demanen una Diada «excepcional amb clamor de persistència»

Els dirigents fan una crida a la unitat i manifesten que ningú no serà «mai vetat»

Presos i exiliats han firmat l'article a dos dies per la Diada
Presos i exiliats han firmat l'article a dos dies per la Diada | Cedida

 

Els líders polítics empresonats per l'1-O i els exiliats han reclamat aquest diumenge que la Diada de l'Onze de Setembre sigui «excepcional» i la «millor avantsala» de la resposta a la sentència.  En un article conjunt els setze dirigents polítics han apostat perquè a Barcelona es visqui una «mobilització excepcional» que sigui un «clam de persistència» i «confiança en el futur». 

En el document es fa una crida a la unitat de l'independentisme en considerar que plegats «respectant les diferències i els matisos»  han estat capaços de «créixer» i «internacionalitzar» la causa per l'autodeterminació. Després de dir que per decidir el futur en democràcia i llibertat «ningú no hi serà mai vetat, fan una crida a tots els demòcrates del país, el conjunt de l'estat espanyol i de la comunitat internacional a unir-se en la defensa dels drets i les llibertats».

Un article a dos dies per la Diada

Sota el títol 'Dignitat democràtica i llibertat', Dolors Bassa, Antoni Comín, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Anna Gabriel, Oriol Junqueras, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Carles Puigdemont, Raül Romeva, Josep Rull, Marta Rovira, Jordi Sànchez, Meritxell Serret i Jordi Turull, han publicat l'article a dos dies per la Diada.

El text destaca que la societat catalana «rebutja la repressió» i que vol decidir el futur «amb llibertat». Esperen que la manifestació sigui la «millor oportunitat» per escenificar la «força» i «potencial» del moviment sobiranista. «L'única sentència justa és l'absolució de tots els encausats dels diferents tribunals i el final de tots els processos judicials i policials», reclamen.

Per això, aposten per oferir al món un missatge «clar» i «inapel·lable» d'uns carrers plens de «compromís i transversalitat».  Recorden que el «principal objectiu» de la «repressió» és la «divisió» i per tirar endavant apel·len a l'esperit de l'-1O de la «serenitat, generositat, maduresa i determinació». «Conjurem-nos per convertir aquest 11-S en una nova fita indiscutible de la voluntat democràtica del poble de Catalunya», remarquen.

Lamenten que l'estat espanyol «ignori» la vulneració de drets

Els dirigents empresonats i els que resideixen a l'estranger afirmen que el govern espanyol en funcions liderat per Pedro Sánchez «segueix rebutjant el diàleg» i que imita l'expresident Mariano Rajoy «en la responsabilitat de rebutjar una resolució política a un problema polític». Lamenten que l'estat espanyol  «ignori» la vulneració de drets fonamentals denunciada, entre d'altres, per les Nacions Unides, quan s'està a punt de «castigar penalment drets i llibertats fonamentals».

«L’Onze de Setembre omplim Barcelona  de dignitat democràtica i llibertat, sense cap por a seguir defensant la independència i la República Catalana com el millor projecte de present i futur, i com a millor alternativa democràtica, davant un Estat que no té cap proposta per a la ciutadania de Catalunya i que només respon amb la repressió i amb un no permanent», conclou l'article.

L'article està signat a 8 de setembre de 2019 des de els centres penitenciaris de Lledoners, Mas d'Enric i Puig de les Basses, Brussel·les (Bèlgica), Ginebra (Suïssa), i Saint Andrews, Escòcia (Regne Unit).

També et pot interessar...