ALERTA SANITÀRIA CORONAVIRUS:

🚨 T'enviem gratis al mòbil les alertes oficials, infectats, mesures de prevenció del Coronavirus a Catalunya. CLICA AQUÍ i estigues informat al moment!!

JxCat votarà 'no' a la investidura de Sánchez

Rull, Turull i Sànchez anuncien la posició a les xarxes després d'escoltar el debat i atès «els precedents del candidat»
Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull entrant al Congrés | CatalunyaDiari.cat

 

Els tres diputats presos de JxCat al Congrés, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sánchez, han estat els encarregats d'anunciar a les xarxes la posició del partit a la investidura de Pedro Sánchez amb una piulada esclaridora. «Molts han parlat de nosaltres però sense parlar amb nosaltres. Ara parlem nosaltres: escoltat el debat i amb els precedents que acompanyen el candidat, NO a la investidura de Pedro Sánchez», han publicat els presos.

 

 

Poc després, el també diputat Jaume Alonso Cuevillas piulava en el mateix sentit assegurant que el vot en contra estava «decidit i sense fissures» entre els electes de JxCat. La formació, de fet, sempre havia dit que no es donaven les condicions per votar Pedro Sánchez com a president, però sembla que el debat els ha fet pensar que «no hi ha proposta per a Catalunya».

 

 

Sánchez ha eludit referències concretes a Catalunya

El discurs de Sánchez no ha convençut als independentistes que han trobat a faltar solucions per Catalunya. Durant el seu discurs d'investidura Sánchez ha eludit referències concretes a Catalunya i s'ha limitat a comentar que per superar les tensions territorials no només es requereixen aplicar la Constitució, sinó que caldrà un «projecte col·lectiu de regeneració nacional». Sí que ha apel·lat a reforçar una Espanya «unida i diversa» perquè no té sentit «aixecar fronteres internes. Això és anar contra la història».

 

El posicionament dels tres presos de JxCat ha acabat amb la incògnita del vot del partit, ja que tres dels altres quatre diputats (Laura Borràs, Míriam Nogueras i Jaume Alonso-Cuevillas) ja eren obertament partidaris d'un 'no' a Sánchez. 

 

També et pot interessar...