ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

Els presos de Neumünster no entenen per què Puigdemont està empresonat

La directora del centre penitenciari assegura que el líder de JxCat «no rep cap tracte especial»

Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont.
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont. | CatalunyaDiari.cat

Els reclusos de la presó de Neumünster, on està ingressat Carles Puigdemont en règim de custòdia policial, no acaben d'entendre per què hi està internat, segons ha explicat la directora del centre penitenciari, Yvonne Radetzki.

«Es preocupen per ell, en tenen cura, miren si té prou cafè, i fins i tot també diuen: 'Home, però si no és en absolut com nosaltres, ell no hauria de ser aquí de fet», explicava Radetzki, qui també assegura que Puigdemont s'ha integrat «completament normal» al dia a dia de la presó: «El senyor Puigdemont és molt agradable en el tracte, relativament reservat, i s'integra bé aquí».

Puigdemont no rep cap tracte especial a Neumüster

«Es podria suposar que com que és un polític i té un cert grau de notorietat, això també es podria notar aquí. Però no és en absolut així. Tot al contrari, es mostra molt modest i no ha tingut desitjos especials», ha indicat Radetzki a l'agència alemanya DPA.

Així doncs, Yvonne Radetzki assegura que Puigdemont «no rep cap tracte especial». I és que el líder de Jxcat es troba empresonat en una cel·la normal de la presó alemanya de Neumüster, de menys de deu metres quadrats. Tanmateix, Puigdemont compta amb objectes «habituals» com són un llit, un lavabo, un armari, una prestatgeria i un televisor.

Puigdemont, ben integrat al dia a dia de la presó

Segons la directora del centre penitenciari alemany, Carles Puigdemont «s'ha integrat de manera completament normal en la vida quotidiana de la presó, com qualsevol altre pres».

De fet, la directora del centre dubta que Puigdemont volgués que se li apliqués alguna excepció de les regles de la presó. «Crec que les va acceptar des d'un primer moment perquè algú amb un rerefons així no sempre sap com funciona un centre d'aquest tipus», ha comentat la directora, i ha agregat que de totes maneres no diu que li agradaria alguna cosa diferent.

Tanmateix, cal recordar que, com qualsevol altre reclús, Puigdemont pot trucar per telèfon, però no rebre trucades. No pot utilitzar Internet, però està permès l'ús d'Skype després de la mediació del personal de la presó.


Comentaris

envia el comentari