TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

MÉTEO

⛈ Alerta màxima a Catalunya: comença la llevantada més forta de l'any

Els presos, durant el judici: els homes a Soto del Real, les dones a Alcalá Meco

El judici començarà, a molt estirar, la setmana del 5 de febrer
Els presos independentistes seran traslladats en presons de Madrid   | Twitter

 

El compte enrere pel judici del procés és definitiu. Amb la data ja pràcticament fixada —serà, segons el Suprem— a partir de la setmana del 5 de febrer, el trasllat dels presos a Madrid ja es comença a maquinar. El Departament de Justícia, de fet, ja ha comunicat que els encausats pel procés seran traslladats a les presons madrilenyes de Soto del Real, en el cas dels homes; i a Alcalá Meco, en el cas de les dones.

 

Les condicions del trasllat, d’altra banda, seran marcades per la «seguretat i la dignitat», tal com ha precisat el mateix Departament de Justícia. En aquesta línia, també cal esmentar que els Mossos d'Esquadra es faran càrrec del trasllat fins a la capital espanyola de tots els presos, des de les presons de Lledoners, Puig de les Basses, Mas d'Enric. 

 

 

El judici se celebrarà al voltant de la setmana del 5 de febrer | Cedida

 

El judici, la setmana del 5 de febrer

Aquest mateix matí, el president del tribunal de l'1-O, Manuel Marchena, ha enviat una carta al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per comunicar-li que és «previsible» que el judici de l'1-O comenci «en dates properes» al 5 de febrer. És la primera vegada que el tribunal fixa una possible data d'inici del judici. Tot i que diversos factors podria fer-la variar, segons han comunicat. 

 

Fa uns dies, Marchena va comunicar a Interior que volia que els presos estiguessin a disposició del tribunal la darrera setmana de gener. Ara, però, li diu a Interior que pot retardar el trasllat dels presos i afegeix que qualsevol retràs que vingui imposat per la «pràctica de diligències indispensables per al desenvolupament del judici» li serà comunicat oportunament i amb «l'antelació precisa» per tal que adopti les decisions que estimi adequades per garantir la presència dels processats que estan empresonats.

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris