Els presos en vaga seran traslladats a l'hospital de Terrassa

Turull, Forn, Rull i Sànchez han aturat avui la protesta després de 20 i 17 dies en vaga

Els exconsellers Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull en una imatge d'arxiu, abans de comparèixer al Tribunal Suprem
Els presos sobiranistes han aturat avui la seva vaga | CatalunyaDiari.cat

Jordi Turull, Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Josep Rull, els presos sobiranistes en vaga de fam, seran traslladats a la Unitat Hospitalària Penitenciària de Terrassa (UHPT). Segons avança 'El Nacional', la mesura es pren perquè els presos tornin a ingerir aliments sota control mèdic.

Aquesta és una mesura que està englobada dins el marc del protocol de vagues de fam per aquells casos en què els metges supervisors creguin que sigui el més convenient pels presos. D’aquesta manera, els exconsellers Turull, Sànchez, Forn i Rull seran traslladats fins a les habitacions individuals del mòdul d’hospitalització ordinària de la Unitat Hospitalària Penitenciària de Terrassa. 

La durada de l’ingrés, un misteri

Encara no se sap fins quan s’allargarà aquest ingrés, ja que la seva durada dependrà únicament dels criteris dels facultatius del centre penitenciari. El que sí se sap és que els presos tindran problemes per rebre visites, ja que, en aquests casos, queden molt restringides, de manera que els exconselleres potser no disposaran a partir d'ara del dret a establir dues comunicacions de 30 minuts a la setmana amb els seus éssers estimats.

Fins al moment, tan sols Jordi Turull havia estat traslladat fins a la Infermeria del Centre Penitenciari de Lledoners, mentre que els altres presos en vaga de fam –Sànchez, Forn i Rull– seguien establerts al mòdul corresponent.  

Els presos han anunciat la fi de la vaga aquest matí

Aquest matí ha saltat la notícia que els exconsellers presos que estaven en vaga de fam havien pres la determinació de posar fi a la iniciativa, en considerar que, 20 dies després que Sànchez i Turull engeguessin la vaga, per fi han aconseguit complir els objectius que perseguien: que el Tribunal Constitucional deixés de bloquejar el procés judicial i els recursos d'empara solicitats pels presos, i aconseguir visibilitat internacional. 


Comentaris

envia el comentari