rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els exconsellers presos van haver d'escoltar crits de «Viva España» a Saragossa

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez van fer passar una nita a la presó de Zuera abans d'arribar a Catalunya
L'autobús que traslladava Junqueras, Romeva, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez | CatalunyaDiari.cat

 

Els líders polítics empresonats van viure una aturada d’allò més complicada a Saragossa. Abans d’arribar ahir a Lledoners, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, van poder sentir diversos crits de «Viva España!» a través de la megafonia de la presó de Zuera.

 

Així ho van captar les càmeres de ‘8TV’. El silenci només pertorbat pels periodistes que restaven fora del centre penitenciari va patir un sotrac important quan, a través de la megafonia, es va sentir el clam a favor d’Espanya fins en dues ocasions.

 

La pugna per Catalunya i Espanya, a la presó de Zuera

La rèplica des de dins de la presó, però, no es va fer esperar gens ni mica. Alguns interns, minuts després del clam a favor d’Espanya, van optar per respondre amb un taxatiu i clar: «Visca Catalunya!».

 

La presó de Zuera, a Saragossa | CatalunyaDiari.cat

 

 

La polèmica, doncs, estava servida. L’única nit que Junqueras, Romeva, Cuixart i Sánchez passaven en terres aragoneses van veure com, aprofitant la seva estada a Saragossa, van ser rebuts amb uns crits segurament dirigits a ells.

 

En aquest sentit, Pilar Rahola va comentar al 'Tot es mou' de TV3 que es tractava d'un altre «gest de maldat» per part de l'estat espanyol. «Calia ministre (Grande Marlaska) que passessin la nit a Saragossa per sentir pels megàfons el 'Viva España'?», va preguntar Rahola mentre al·legava que es tractava d'un gest de «maldat». 

 

Carles Mundó ja va denunciar un fet similar

Va ser el 7 de desembre de 2017 quan l’exconseller Carles Mundó va revelar que, durant el trasllat a presó de manera provisional dels exconsellers, la Guàrdia Civil va optar per recordar-los-hi Espanya posant l’himne dins el furgó.

 

«La Guàrdia Civil ens va posar tres vegades l’himne d’Espanya amb el mòbil abans de baixar de la furgoneta», va explicar el mateix Mundó.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris