La primera trucada de Quim Forn en saber que el condemnen a 10 anys i mig

L'ex conseller d'Interior ha estat condemnat per sedició

L'exconseller d'Interior, Quim Forn, ha rebut aquest matí la sentència del 'Procés'. Ha estat un dels 9 acusats que té pena de presó, concretament 10 anys i mig. A més a més, Forn és un dels que porta més temps tancat, concretament 711 dies, com Oriol Junqueras. 

Tot i que la seva condemna és dura, Forn ha decidit trucar aquest matí al Grup Municipal de Junts per Catalunya a l'Ajuntament de Barcelona per poder parlar amb Meritxell Borràs, exconsellera condemnada només per desobediència i que evitarà per tant la presó. Segons ha explicat Borràs a 'Rac1', Forn ha fet servir una de les seves primeres trucades per fer arribar a l'exconsellera la seva felicitat per ella: .«Ha trucat per dir que estava molt content per mi. No tinc paraules per expressar què significa per mi aquesta trucada quan ell està condemnat a 10 anys i mig de presó».

Mertixell Borràs, indignada

Tot i les paraules de gratitud, Borràs s'ha mostrat molt enfadada per la manera que ha sabut la condemna. A  les deu del matí ha rebut una trucada per saber on es trobava, per tal de fer-li arribar la sentència, però just després, ha rebut una trucada d'una persona propera que havia llegit ja les condemnes publicades a la premsa. A més a més, Borràs assegura no entendre la diferència de condemnes entre la seva i la de Quim Forn, per exemple.