Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Díaz Ayuso

Primeres crítiques de corrupció contra Ayuso pel cas del pis on ha passat el confinament

Madrid atribueix a un error l’adjudicació per més de 500.000 euros a la cadena propietària

Díaz Ayuso
Díaz Ayuso demana prohibir les manifestacions pro independentistes a Madrid | Catalunya Diari

Primeres crítiques de corrupció  contra la presidenta de la Comunitat de Madrid,  Isabel Díaz Ayuso, pel cas del pis on ha passat el confinament. El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha assegurat que si es demostra que s’està pagant amb diners públics l’aparhotel on s’ha allotjat Ayuso tenim «un nou cas de corrupció».

L’origen de la polèmica

La polèmica  s’ha fet pública després que es conegués l’estança d’Ayuso en un  pis de luxe de la cadena Room Mate després de donar positiu per la Covid-19. Segons recullen diversos mitjans, la cadena hotelera va dir que seria Ayuso qui pagaria la factura de 80 euros per dia però aquest dimarts la Comunitat de Madrid va publicar al seu portal de contractació  l’adjudicació per valor de 565.749 euros a aquesta empresa  per dos hotels cedits durant l’emergència sanitària.

La comunitat, però, va corregir ahir mateix la informació atribuint-ho a un error. Finalment, el document es va canviar per atribuir el contracte  a la Coordinadora del Tercer Sector per 240.443,57 euros amb la finalitat d’adaptar les habitacions i la contractació de personal assistencial.

El vicepresident de la comunitat, Ignacio Aguado, ha assegurat també que pot «garantir» que «ni un euro –públic- s’ha destinat a sufragar  aquestes despeses» i ha dit que la cadena d’hotels «no ha cobrat res pels hotels que ha cedit de manera altruista».

  

  

Les reaccions no s’han fet esperar i el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ja ha criticat la situació al ple del Congrés d’aquest dimecres i ha assegurat que si es demostra que l’allotjament s’ha pagat amb diners de les arques públiques, estaríem davant «d’un nou cas  de corrupció». «És molt greu que la senyora Ayuso sigui notícia no per viure en apartament de luxe, que te dret a viure on vulgui, però que s’ho pagui ella», ha dit.