Les dades de participació de les eleccions del 21-D en el segon avançament superen les del 2015

Hi ha diferència respecte el 2015

Imatge d'una dona votant al col·legi La Farigola de Barcelona.
Imatge d'una dona votant al col·legi La Farigola de Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

Els col·legis electorals catalans obrien les seves portes aquest matí a les 9.00 per donar pas a unes de les eleccions més polèmiques i decisives dels últims temps. A hores d'ara es registra una participació de 68,32 , el que representa un 5 % més que el 2015, any en què es van celebrar els últims comicis autonòmics, unes dades recollides aquell any a la mateixa hora. Els experts preveuen que la participació en aquests comicis sigui de rècord, tot i que el primer avanç ha estat lleugerament inferior, aquestes segones dades ja fan pensar això. Concretament s'espera que avui se superi el 80% de participació.

Una votació tranquil·la

L'obertura dels col·legis electorals ha estat puntual i tot ha transcorregut amb tranquil·litat. Cal recordar que aquestes eleccions al Parlament se celebren en un moment molt convuls per la política catalana i en un moment excepcional després que l'Estat apliqués el polèmic article 155, el que va suposar el cessament de tots els membres que aleshores constituïen el Govern.

Uns comicidis que tenen lloc en dia laboral, el que ha provocat que es formessin llargues cues al llarg del matí per poder votar. En total, hi ha 5.554.394 ciutadans que poden exercir el dret a vot. D'aquests la majoria són residents a Catalunya i només 226.381 estan a l'estranger. Segons les dades facilitades per l'INE, aquest 21-D hi hauria un total de 136.300 votants nous formats pels joves que han arribat a la majoria d'edat durant aquest últim any.

Les cues per votar a l'exterior d'un col·legi electoral de Barcelona.
Les cues per votar a l'exterior d'un col·legi electoral de Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

 

Més de 2.600 col·legis electorals

Aquest 21-D s'han registrat 2.680 centres de votació repartits per tot el territori amb un total de 8.247 meses. De moment la jornada continua amb fluïdesa a tots els col·legis exceptuant algun petit aldarull com el protagonitzat per un apoderat de Ciutadans i un d'ERC a Terrassa o els crits que ha rebut Inés Arrimadas després de votar.

Els resultats recollits aquest 21-D definiran el rumb de Catalunya després que els últims mesos hagin estat protagonitzats per la declaració d'independència que finalment no es va aplicar i per l'article 155 de la Constitució. Ara caldrà veure qui surt victoriós i quins són els possibles pactes entre partits, en un Parlament que de moment sembla molt fragmentat.

Imatge d'un home votant amb barretina a Barcelona.
Imatge d'un home votant amb barretina a Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari