Primers incidents de la jornada electoral del 21-D

Han trobat butlletes falses davant un centre electoral
La participació en aquests comicis serà de rècord | CatalunyaDiari.cat

 

La jornada electoral d'avui, 21 de desembre, es preveu històrica per molts motius i la tensió política entre els diferents blocs ha marcat la campanya. La Junta Electoral Central ha sigut una de les grans protagonista, vetllant per la neutralitat de les institucions, i per avui també ha posat un seguit de normes als centres electorals. Cap símbol groc als col·legis ni als membres de les meses o apoderats. Per això, abans de l'obertura dels centres, les autoritats han hagut d'actuar per deixar-ho tot llest.

 

Llaços grocs pintats a terra

A Barcelona, les primeres incidències han arribat quan han aparegut llaços grocs pintats al terra de l'entrada de l'Escola Ramon Llull, a l'Eixample, una de les més afectades per les càrregues de l'1-O. Els operaris han hagut de treballar de valent per esborrar els llaços grocs del terra, seguint les ordres de la Junta Electoral Central.

 

 

Butlletes falses a Nou Barris

Una altra incidència ha sigut a l'escola Tomàs Morro, a Nou Barris, també a Barcelona, on els operaris han hagut de recollir unes butlletes falses que hi havia repartides per l'entrada del centre. Aquestes butlletes eren per votar el partit fictici de «Junts pel no. Junts per la violència. Junts pel 155». Acompanyats d'una foto de Franco, Miquel Iceta, Inés Arrimadas, García Albiol i Felip VI, entre altres familiars monàrquics, encapçalaven la falsa candidatura.

 

Incident a Torredembarra amb un llaç groc

En un col·legi electoral de Torredembarra, els Mossos d'Esquadra han impedit l'entrada d'un votant que portava un llaç groc a la solapa de la seva jaqueta. Tot i que el delegat del Govern, Enric Millo va dir que la restricció de portar símbols grocs era només per apoderats i membres de la mesa, dos agents han aturat un home i li han demanat que es tragués el llaç per poder entrar a votar.

 

Dos agents dels Mossos fan retirar un llaç groc d'un votant a Torredembarra. | Guillem Bargalló

 

Retornar la propaganda electoral

Finalment, tot i que no ha passat en un col·legi electoral, la seu del Partit Popular de Girona s'ha despertat amb centenars de cartes a la seva entrada. Es tractava de propaganda electoral del partit que alguns electors havien decidit retornar directament al Partit Popular.

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris