rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Gabriel Rufián acusa Pablo Llarena de prevaricar amb els polítics catalans

El republicà ha criticat la imatge de l'Estat després de la decisió del Tribunal d'Schleswig-Holstein
El portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián | Cedida

 

Aprofitant l'onada de reaccions vers la decisió del Tribunal d'Schleswig-Holstein d'extradir Carles Puigdemont pel delicte de malversació, però no el de rebel·lió, el portaveu adjunt d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Congrés, Gabriel Rufián, ha entrat a valorar la mesura.

 

Ha considerat que la mateixa demostra que, «presumptament», el jutge del Tribunal Suprem encarregat d'instruir el cas, Pablo Llarena, «està prevaricant». En aquest sentit, ha considerat que la resolució contradictòria de la Justícia alemanya hauria de canviar la perspectiva de l'Estat.

 

No obstant això, ha reconegut que, a causa de la «matraca» oferta pels principals mitjans de comunicació espanyols serà complicat fer canviar el parer. En aquesta línia, també ha advertit que, al descartar-se el delicte de rebel·lió, es demostra que «és mentida» que hi hagués «violència a Catalunya».

 

«Una vergonya per l'Estat»

El jutge Pablo Llarena | La Vanguardia

 

El diputat republicà ha cregut necessari que «algun dia això acabi», recordant que el ridícul s'està fent des de la capital del país. «És una vergonya», ha referit, afegint que «no només pel bloc del 155», sinó que «tot l'Estat espanyol» està quedant en evidència pel desenvolupament dels fets.

 

En aquesta línia, Gabriel Rufián ha volgut fer referència a un missatge publicat en el compte de Twitter de l'economista i intel·lectual tarragoní, Miquel Puig, qui ha publicat que, després de la resolució del Tribunal d'Schleswig-Holstein, «avui els presos són més polítics que ahir».

 

 

Finalment, el portaveu adjunt d'ERC ha reclamat, a 'Els Matins' de TV3, que no era just «traficar amb l'1 d'octubre», doncs en aquella jornada el poble va afrontar el manament dels seus polítics, pel que «s'ha de respectar el que va fer la gent».

Reaccions dels contraris a l'extradició

La decisió del Tribunal d'Schleswig-Holstein d'extradir Carles Puigdemont ha estat més ben rebuda pels sectors independentistes que no pas pels unionistes. La mesura de denegar entregar-lo pel delicte de rebel·lió i únicament fer-ho pel de malversació no ha gustat als contraris de l'expresident.

 

Els principals representants polítics del sector conservador català, com Xavier García Albiol, president del PP a Catalunya, o Inés Arrimadas, presidenta de Ciutadans en el Parlament no s'han fet esperar, mostrant la seva desconfiança vers la Unió Europea i insistint sobre la «mentida» dels presos polítics.

 

A més, una de les reaccions més sonades ha estat la del diputat de Ciutadans Juan Carlos Girauta, que no ha dubtat en qualificar de «clatellada» la mesura presa per la justícia alemanya.

Comentaris