IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El procés provoca la fuga de 560 policies nacionals de Catalunya en només dos anys

«Qualsevol destí és millor que aquest», expliquen fonts sindicals del cos policial espanyol

La Policia Nacional carregant contra els manifestants
La Policia Nacional, contra els manifestants durant l'1-O | CatalunyaDiari.cat

El cos de Polcia Nacional també viu, en primera persona, les conseqüències del conflicte polític català. Així ho exemplifiquen unes dades que mostren que fins a 560 agents han marxat de Catalunya, mentre que només n'han arribat 30

Quelcom que provoca que de les 3.800 places que haurien d'estar destinades a Catalunya, només se n'ocupin 2.700. El perquè de tot plegat, doncs, és el gran auge de l'independentisme aquests últims anys. 

  

«Qualsevol destí és millor que aquest»

Segons 'El Español', Catalunya és l'emplaçament menys sol·licitat pels agents de la Policia Nacional. «Qualsevol destí és millor que aquest», expliquen fonts sindicals al mitjà citat, evidenciant que el procés provoca el 'no' de molts dels policies. 

El factor «polític i social», doncs, seria la clau de tot plegat. «Catalunya mai ha estat un destí atractiu pels agents», relaten mentre expliquen: «El català se'n va als Mossos d'Esquadra, no en la Policia Nacional. Però abans, els que arribaven es quedaven. Feien família a Catalunya perquè s'hi vivia bastant bé. Però ara la cosa ha canviat molt i gairebé ningú vol quedar-s'hi». 

Una dona oferint una flor a un membre de la policia espanyola el passat 1-O
Una dona oferint una flor a un membre de la policia espanyola el passat 1-O | CatalunyaDiari.cat

 

Expliquen també que el factor econòmic tampoc ajuda. Barcelona és una de les ciutats amb el cost de vida més elevat d'Espanya i, per la qual cosa, molts dels agents opten per marxar a altres destins molt sol·licitats els darrers anys com les Canàries, Ceuta o Melilla. 
 

L'independentisme xoca frontalment amb els membres del cos

No és cap secret. De fet, segons expliquen «ja era una cosa palpable entre els agents des de feia uns 3 o 4 anys, quan l'independentisme va començar a agafar força». 

Al fil de la declaració, però, relaten que la situació s'ha tornat insostenible per a molts dels agents, sobretot després de l'1-O. «Des de l'estiu de 2017 ha estat terrible. Els mesos previs al referèndum, l'1 d'octubre…», clouen. 
 


Comentaris

envia el comentari