IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El procés provoca la negativa de fiscals i jutges d'exercir a Catalunya

El fet se suma a la fuga sobtada de més de 500 policies nacionals en només 2 anys

Imatge d'arxiu del Palau de Justicia de Tarragona
Imatge d'arxiu del Palau de Justicia de Tarragona | CatalunyaDiari.cat

 

El procés català ha generat, sense cap mena de dubte, un abans i un després a la vida política a Catalunya. El sobiranisme porta instal·lat a la primera plana informativa des de fa més de cinc anys i això, com no podia ser d'altra manera, genera conseqüències en diversos sectors que es veuen afectats de primera mà. 

Aquest és el cas, per exemple, de jutges i fiscals. Segons ha tret a la llum 'El País', el procés polític que viu Catalunya ha provocat que milers de joves fiscals i jutges optin per escollir qualsevol destinació que no sigui la catalana, perquè aquí la manca de mobilitat els deixa «atrapats». 

En aquest sentit, doncs, la cosa va més enllà. I és que la situació és certament dramàtica perquè el 40% dels tècnics d'Hisenda de l'estat van demanar marxar de Catalunya l'any passat i només 2 advocats de la darrera promoció van demanar exercir en terres catalanes. 

  

«Em va sorprendre l'agressivitat d'una societat tant oberta com la catalana»

És el relat de Cristina Pozo, una jove fiscal que exerceix a Catalunya. Si bé és cert que aquesta reconeix que la situació no és dramàtica, també ho és que explica el procés ha generat «incomoditat i inquietut»

Aquesta, de fet, explica que la gent escollia Catalunya per ser «una societat oberta i amb moltes possibilitats». Dies que, segons aquesta, ja queden molt lluny: «Em va sorprendre l'agressivitat d'una societat tan oberta com la catalana. No reconeixia a una societat que, de sobte, m'assenyalava com a part de l'aparell repressor».
 

La Policia Nacional viu quelcom similar 

El cos de Polcia Nacional també viu, en primera persona, les conseqüències del conflicte polític català. Així ho exemplifiquen unes dades sorgides el passat 10 de maig que mostren que fins a 560 agents han marxat de Catalunya, mentre que només n'han arribat 30.

La Policia Nacional carregant contra els manifestants
La Policia Nacional carregant contra els manifestants | CatalunyaDiari.cat

 

Quelcom que provoca que de les 3.800 places que haurien d'estar destinades a Catalunya, només se n'ocupin 2.700. El perquè de tot plegat, doncs, és el gran auge de l'independentisme aquests últims anys. 
 


Comentaris

envia el comentari