IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El «procés» podria frenar el creixement econòmic espanyol

L'OCDE ha rebaixat la previsió de creixement a Espanya de cara a l'any vinent a causa del context polític de Catalunya

Manifestació a Reus contra l'empresonament del vicepresident i dels vuit consellers
L'economia espanyola podria trontollar a causa de la situació política de Catalunya | CatalunyaDiari.com

La delicada situació política que viu Catalunya ha provocat una forta sacsejada a l’economia espanyola. L’Organització per a la Cooperació i el desenvolupament econòmic, l‘OCDE, ha rebaixat la previsió de creixement per a Espanya de cara a l’any vinent. Segons explica ‘La Vanguardia’, el 2018 la previsió esmentada ha disminuït, fins al 2,3% —una dècima en comparació amb el darrer índex— i la situació es vincula al delicat context polític que travessa Catalunya. 

Així mateix, el mitjà citat, també assegura que la situació podria anar a més si augmenta la tensió entre els governs de Catalunya i Espanya.

Creixement moderat
 

L'OCDE, a més, afegeix que «en cas de seguir en aquest context» podria reduir «significativament» la confiança de consumidors i empreses, la qual cosa provocaria una clara reducció de la demanda i l'economia de l'estat.

Així mateix, la mateixa organització insisteix: «El creixement econòmic ha estat fort i equilibrat el 2017. Tot i això, el 2018 i al 2019 es preveu moderat, però encara robust». I és que aquí rau el quid de la qüestió, ja que aquest creixement «moderat» seria clarament provocat per la per una situació catalana, el dia d'avui, enquistada.
 

 

Més desocupació laboral

Finalment, l'estudi també afegeix que l'índex de desocupació també està caient «de manera gradual» i que el dèficit públic caurà del 4,5%, al 3,2%. Lleugerament per sobre del límit que demana Brussel·les.


Comentaris

envia el comentari