El procés erosiona encara més la relació entre Espanya i Bèlgica

Borrell retira l'estatus diplomàtic al delegat del Govern de Flandes a Espanya | Tot plegat té el seu origen en les múltiples queixes del president del Parlament de Flandes, Jan Paumans, sobre la gestió espanyola del procés català

Pedro Sánchez, a La Moncloa
Pedro Sánchez, en representació del govern, ha retirat l'estatus diplomàtic al delegat del Govern de Flandes  | CatalunyaDiari.cat

Nou capítol del xoc de trens entre Espanya i Bèlgica. El Govern espanyol acaba d’anunciar que retira l'estatus diplomàtic al delegat del Govern de Flandes a Espanya per mostrar el seu desacord amb les «desqualificacions» del president del Parlament de Flandes, Jan Paumans, contra Espanya, cap a les institucions espanyoles.

Desqualificacions que, d’altra banda, s’han fet gairebé sempre per denunciar la causa catalana. L’anunci ha arribat  just la mateixa tarda que el ministre Josep Borrell s’ha citat amb l’ambaixador belga a Espanya, Marc Calcoen, per mostrar el seu desacord amb la gestió de la causa del seu govern.

Denuncien «reiterades desqualificacions» contra Espanya

I tot plegat, doncs, a causa del procés. Peumans, de fet, havia al·legat setmanes enrere la seva darrera queixa contra el govern espanyol en assegurar que «recloure polítics és un acte de violència» i que l’empresonament dels polítics catalans per la celebració de l’1-O és «inadmissible».

Imagen de archivo de Josep Borrell.
Josep Borrell s'ha reunit avui amb l’ambaixador belga a Espanya, Marc Calcoen  | Cedida

 

Finalment i després de la tercera reunió en pocs dies que s’ha celebrat aquesta tarda, Espanya ha optat per retirar l'estatus diplomàtic al delegat del Govern de Flandes. El delegat, doncs, perdrà tots els privilegis amb els quals comptava a l'estat espanyol.                         

El perquè de tot plegat es remunta a l'arribada de Puigdemont a Brussel·les. Des d'aleshores, doncs, Bèlgica s'ha vist involucrada directament en un problema que la Unió Europea va catalogar de «conflicte intern» i, lluny de defugir-ne, han estat diversos els polítics que s'han mostrat en contra de l'acció de la justícia belga. Ara, doncs, la directriu del govern espanyol no fa més que escenificar que el procés polític català continua erosionant la política espanyola.                        


Comentaris

envia el comentari