IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El 'procés' segueix mantenint a la dona de Pedro Sánchez, Begoña Gómez, en segon pla

Ella va ser el pilar més fort que va tenir Sánchez en les primàries que va disputar contra Madina

Begoña Gómez fue muy importante en la carrera política de Sánchez.
Begoña Gómez va ser molt important en la carrera política de Sánchez. | CatalunyaDiari

Begoña Gómez va confiar que Pedro Sánchez seria capaç de liderar el Partit Socialista. El 2014 va ser la seva gran ajuda en la campanya que va convertir a l'excontrincant d'Eduardo Madina en número u del partit després de les primàries d'aquest any. Begoña el va acompanyar a tots els mítings i racons d'Espanya. El seu matrimoni els va servir com a marca per obtenir vots. Eren una parella de bona presència i treballadora, per la qual cosa els van arribar a comparar amb els Kennedy. No obstant això, Begoña ja no apareix en els actes del seu marit des de fa uns mesos. Segons fonts internes del 'PSOE' el procés és la raó per la qual no apareix públicament. Begoña Gómez va aparèixer per primera vegada el 2014, però es van conèixer el 2003 i es van casar tres anys més tard.

La pareja en la apertura de campaña de las elecciones.
La parella en l'obertura de campanya de les eleccions. | CatalunyaDiari

Amb l'objectiu de reafirmar la imatge d'home familiar, Begoña va aparèixer en 'Planeta Calleja', programa en el qual els famosos se sotmeten a esports de risc. El 2015 es va confirmar que la figura de la dona de Sánchez era importantíssima en la seva vida política. El 21 de juny d'aquest mateix any van proclamar a Pedro Sánchez candidat del PSOE per ser president del Govern. Després del seu discurs, la seva dona el va agafar la mà i es van fer un petó, el que va ser un moment clau per als fotògrafs. Maritcha Ruiz Mateos, cap de premsa de Sánchez va afirmar: «Sabíem que aquesta instantània es donaria, Pedro volia que Begoña estigués i aencap moment la va ocultar».

La dona de Sánchez va organitzar la seva agenda per poder acudir als actes amb el seu marit: el dia de les eleccions, els Premis Princesa d'Astúries, el debat de 'El País', etc. Quan van arribar les eleccions del 20 de desembre i la impossibilitat de formar Govern, Begoña va ser la protagonista després d'aparèixer feliç i de la mà del seu marit a Mallorca. Un analista polític sosté a 'LOC': «De sempre és sabut que al PSOE -sobretot als històrics- no els agrada la imatge americana de la primera dama. A més, desconfien de l'ambició d'ella i el seu excessiu protagonisme».

Fa un any, Pedro Sánchez va presentar la seva dimissió com a secretari general, va lliurar l'acta de diputat i va desaparèixer de la primera línia política. Va tornar a l'actualitat el mes de gener i es va presentar com a candidat a les primàries. En aquesta ocasió, la seva dona no va formar part de la seva activitat política: «La seva presència ni es va plantejar, eren unes primàries, no unes presidencials» afirma Teresa Morán per 'LOC'. Begoña estava recolzant a Sánchez igual que en ocasions anteriors, però ja no ho va fer públicament. Pedro Sánchez no va seguir amb l'estratègia de semblar un home de família, va anteposar la seva posició política. Des de llavors, Sánchez ha aparegut sol en tots els seus compromisos: Begoña va ser l'única dama que no va estar a la recepció que es va celebrar el 12 d'octubre, ja que van acudir la dona de Rajoy, Elvira Fernández, i la parella de Rivera, Beatriz Tajuelo. Segons Ruiz Mateos, l'absència de Begoña Gómez no té res a veure amb una estratègia, sinó a certes casualitats: «Begoña mai ha anat al 12 d'octubre, desconec els motius, igual és perquè vol quedar-se amb les seves filles, que aquest dia no tenen col·legi, però mai ha anat». Un membre del seu equip també sosté: «Qui pensi que la seva absència és una imposició per donar una altra imatge del polític és que no coneix a Pedro Sánchez. Ell mana bastant i té l'última paraula en tot».

L'assistència de la parella en els Premis Princesa d'Astúries no es va tornar a repetir. El 2015 van acudir per primera vegada, però els dos anys següents no han assistit. Ruiz Mateos afirma que: «En 2016 la situació del PSOE no va permetre a Pedro anar. Aquest any, ha preferit quedar-se a Madrid, ja que avui se celebra un consell de ministres extraordinari i ha d'estar pendent per veure què passa». La cap de premsa sosté que l'agenda de Pedro Sánchez condiciona la presència de Begoña: «Que no aparegui no respon al fet que ella no vulgui estar, és un problema d'agenda i que a més Begoña també treballa i són pares de dues nenes. Sempre que pot, acudeix als actes amb Pedro i no la intenta ocultar. Ara estem centrats a Catalunya». Dos anys després d'abandonar el somni de mudar-se al palau de la Moncloa, Begoña Gómez s' ha acostumat a la seva nova vida. Per aquell temps, sempre anava presumint de com d'atabalada aniria quan el seu marit fos president. Actualment, ocupa un segon pla, encara que això no significa que la seva relació amorosa hagi canviat, doncs Sánchez la té guardada en l'agenda del seu telèfon com «El meu amor».


Comentaris

envia el comentari