ÚLTIMA HORA

🚨 Les UCI es desborden a Catalunya tot i la millora d'alguns indicadors sanitàris

URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Una professora de la UAB plora per la pressió d'un grup de manifestants en contra de la sentència

Li han agafat el comandament del projector en el qual estava fent les explicacions pertinents a la matèria

La protesta de Sants s'ha desplaçat a la plaça d'Espanya
Imatge d'una protesta per la sentència a Barcelona | Twitter

Minuts després de conèixer-se la sentència contra els líders independentistes, s'han iniciat les protestes i mobilitzacions que estaven programades pel dia d'avui. 

Han estat personatges de tots els àmbits i entitats de tota mena, les quals han volgut manifestar públicament el seu malestar per aquesta sentència condemnatòria. Les universitats catalanes, per la seva banda, també han estat algunes de les grans protagonistes d'aquest matí. 

 

Un angoixant moment en una classe d'Història de l'Antropologia

Ara bé, més enllà de les accions que s'han dut a terme de forma voluntària i principalment als afores dels centres universitaris, una professora de la Universitat Autònoma de Barcelona ha viscut un angoixant moment mentre donava una de les seves classes d'Història de l'Antropologia. L'afectada, Bea Ballestín, ha explicat cronològicament els fets que ha viscut aquest matí quan només li quedaven 10 minuts per a finalitzar la matèria.

En aquest sentit, Bea ha explicat que a les 9.45, un grup de persones ha entrat a l'aula i l'ha convidat a acabar la classe i ha animat a tots els alumnes que sortissin per a sumar-se als actes de protesta en contra de la sentència. Davant aquesta situació, la docent els ha contestat que preferia acabar d'explicar la matèria que s'havia preparat per al dia d'avui i ha permès que els alumnes que volguessin marxessin de la classe. Després d'aquest primer moment, deu minuts després, un altre grup de persones ha entrat a l'aula, però en aquesta ocasió, amb una actitud que ha ferit profundament la professora. 

Una clara intenció intimidatòria

Segons ha explicat, el nou grup ha entrat amb una clara intenció intimidatòria i li han recriminat que fos l'única professora de tot el passadís que seguia fent classe. No contents amb això, li han agafat el comandament del projector en el qual estava fent les explicacions pertinents a la matèria i, després d'apagar-lo, se l'han emportat per evitar que seguís amb la classe.

Finalment, la professora ha decidit quedar-se fins a les 10.00 hores en punt i, amb ella, un grup d'alumnes que han empatitzat amb la seva situació. Fins i tot, un d'ells l'ha ofert un mocador per tal que es pogués eixugar les llàgrimes que l'han provocat aquesta situació.

Demana respecte en una universitat plural i democràtica

La docent ha confessat el seu «respecte profund pels i les alumnes que han secundat l'aturada. No desitjava ni desitjo la presó pels encausats... però no penso callar a l'hora de denunciar fets com el que m'ha passat i que no haurien de ser de rebut en una universitat plural i democràtica».

També et poden interessar...


Comentaris
Ultimomono
Quines ganes de protagonisme barat, de sortir al programa de la Griso fent-se la víctima.
Josep Mas
No sé si em fa més pena això o el genocidi dels kurds... Com a antropòloga té un escàs coneixement humà i empàtic, i plora com una nena petita si li treun el comandament. Patètica. Compadeixo els alumnes que l'hagin de suportar.

envia el comentari