IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El programa de Govern de Quim Torra, al detall

El president Torra ha enumerat algunes de les claus del seu programa mentre duia a terme el discurs d'investidura

Quim Torra, sortint del Parlament de Catalunya després de ser escollit
Quim Torra, sortint del Parlament de Catalunya després de ser escollit | CatalunyaDiari.cat

Catalunya té, d'una vegada per totes, president de la Generalitat. Els 66 vots a favor de la investidura de Quim Torra i l'abstenció de la CUP han resultat claus perquè el ja exdiputat de Junts per Catalunya s'hagi convertit en el 131è president de la Generalitat. 

Dissabte, de fet, Torra encara no sabia quina seria la resposta dels quatre diputats de la CUP a la seva investidura i, potser per això, va optar per recalcar que el seu era un Govern disposat «a fer república». Avui, però, amb el vistiplau dels anticapitalistes, Torra ha pogut deixar al marge l'essencialitat del seu discurs i s'ha centrat així en el programa de Govern per a la legislatura vinent

  

El programa de Govern de Quim Torra, al detall 

Va sorprendre a part de l'oposició que Torra no fes referència a cap proposta el dissabte passat. És per això, que partits com Ciutadans i Catalunya en Comú van recalcar-li a Quim Torra que mencionés quines eren les seves propostes per a la pròxima legislatura. 

  

En aquest context, doncs, Torra ha fet cas a les peticions hi ha exposat, fil per randa, la seva acció de Govern. En educació, per exemple, Torra vetllarà per defensar i enfortir el model d'escola catalana com a eix vertebrador de la cohesió social, progressar en l'autonomia dels centres i en la qualitat dels projectes educatius, potenciarà la formació professional i intentarà crear l'Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya.

Salut, d'altra banda, també serà un dels pals de paller de l'argumentari. El 131è president de la Generalitat ja ha expressat que vol fer una inversió en tecnologia sanitària i en infraestructures, promoure una nova llei de salut que garanteixi i la millora del sistema sanitari.

Quim Torra, abraçat per Elsa Artadi just després de ser investit president de la Generalitat
Quim Torra, abraçat per Elsa Artadi just després de ser investit president de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

 


Afers socials, immigració, habitatge i cultura, bases de la «progressió»

El discurs del nou president escollit pel sobiranisme també ha servit per escoltar les seves propostes de caràcter més social. En aquest context, pel que fa a afers socials, Torra ha esmentat que la seva idea passarà per donar pas a un nou sistema social fonamentat en la dignitat universal de les persones, potenciar les polítiques de gènere i de diversitat d’orientació sexual i assolir la igualtat entre homes i dones en el món del treball.

Torra, qui ha parlat d'immigració quan ha fet referència a impulsar un país d'acollida, d'inclusió i interacció intercultural, ha explicat també que intentarà recuperar les mesures previstes en la legislació en matèria d’habitatge aprovada al Parlament de Catalunya.
 

Finalment, pel que fa a l'apartat cultural, Torra s'ha mostrat compromès amb  equiparar el pressupost de cultura al que disposen els països més desenvolupats, desplegar el Pla Nacional del Llibre i la Lectura —un projecte de carnet únic de biblioteques— i reactivar el cànon digital audiovisual.

Quim Torra, al Parlament
Quim Torra, al Parlament | CatalunyaDiari.cat

 

La política fiscal, el darrer punt clau de Torra 

Per tancar les propostes, Torra ha volgut fer èmfasi en conservar una economia no basada en els privilegis i l'especulació, facilitar un entorn competitiu que impulsi el creixement de l’activitat empresarial i dur a terme el Pacte Nacional per la Indústria.

A fi de cloure la seva intervenció, Torra s'ha mostrat convençut en ajudar les empreses que iniciïn l’exportació amb programes de mestratge, crear el registre d’inversió estrangera a Catalunya i el registre d’inversió catalana a l’estranger i impulsar un pla d’internacionalització del sector agroalimentari.
 


Comentaris

envia el comentari