Les visites a les residències, cancel·lades a quatre comarques gironines

D'aquí a una setmana s'avaluarà la situació i es decidirà si es mantenen o no les restriccions

Coronavirus 2020
Salut ha prohibit les visites a les residències en aquestes quatre comarques de Catalunya. | ACN

El Departament de Salut ha cancel·lat les visites a les residències de gent gran de les comarques de la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany i l'interior de la Selva. A més, també hi ha afegit Lloret de Mar, a la comarca de la Selva i Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà. El Departament ha optat per prendre aquesta mesura per l'elevat risc de rebrot que hi ha en aquestes comarques.

D'aquesta manera, es minimitza el risc que el virus entri en cap centre geriàtric i afecti als residents. A partir d'ara, una comissió territorial anirà avaluant cada setmana la situació i decidirà si s'aixequen les restriccions o no en funció de l'índex de rebrot en cada comarca.

Argimon demana a la ciutadania reduir al màxim la interacció social per doblegar la corba de contagis

En un altre ordre de coses, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha demanat aquest dijous a la ciutadania «responsabilitat» per reduir al màxim la interacció social com a recepta per doblegar la corba de contagis. Des d'un CAP de les Franqueses del Vallès, on han començat els cribratges per detectar covid-19, Argimon ha assegurat que els diferents brots detectats arreu del territori han fet retrocedir a la situació de 15 dies enrere i que cal un esforç col·lectiu per reprendre la tendència a la baixa. «Una societat madura ha de ser capaç de reaccionar», ha afegit. Sobre l'ús de la mascareta a les aules, ha reconegut que és una possibilitat que «està sobre la taula» que decidiran els experts en el seu moment.

Josep Maria Argimon, acompanyat dels alcaldes de Granollers, Les Franqueses del Vallès i Canovelles, municipis on també es faran cribratges per detectar casos de covid-19, ha assegurat que si es fa un balanç general, la corba de contagis està estable, però que en la darrera setmana ha empitjorat una mica «quan s'hauria d'estar doblegant». El secretari de Salut Pública de la Generalitat ha deixat clar que en el punt actual de la pandèmia, a les receptes ja tradicionals com és l'ús de mascareta, la distància social i el rentat de mans s'ha de sumar la de reduir la interacció social al màxim perquè la majoria de brots detectats «són de retrobament familiar». Aquí, per exemple, ha explicat que un dels brots que més preocupen per la dificultat de perimetrar-lo, el de Reus, té origen en una trobada social.

Sobre l'advertència del president de la Generalitat, Quim Torra, sobre l'aplicació de mesures més restrictives si la corba de contagis no es doblega, Argimon ha assegurat que és una possibilitat, però ha reclamat a la societat «responsabilitat i maduresa» i no «confiar-ho tot a uns professionals del sistema de salut tensionats i cansats». «L'esforç que està fent el Govern reforçant els cribratges arreu ha de ser acompanyat per la ciutadania», ha reblat.


Comentaris

envia el comentari