Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat.

Nova promesa d'Illa a cinc dies de les eleccions: «140.000 llocs de feina en 3 anys»

El candidat del PSC diu que vol aprofitar els fons europeus per fer-ho

Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat.
Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, en una imatge d'arxiu. | ACN

El candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, ha promès que si guanya les eleccions «rescatarà l'economia catalana dels independentistes» i que, aprofitant el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del govern espanyol, crearà 140.000 llocs de feina en tres anys. Ho ha anunciat en un acte polític de campanya, acompanyat de la ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño. Illa ha explicat que aprofitarà els fons europeus per a impulsar l'ocupació «en l'àmbit d'una Catalunya verda, digital i inclusiva». D'altra banda, ha dit que «rescatarà la ciutadania com fa l'executiu espanyol» amb «un esforç complementari» mitjançant ajuts.

«Decadència en l'àmbit econòmic, amb la marxa d'empreses, i de prestigi»

Illa ha lamentat que la crisi derivada de la pandèmia «agafa Catalunya en un moment francament dolent» després d'una dècada «de prioritats perdudes i d'una política divisiva». Ha lamentat que això ha comportat «decadència en l'àmbit econòmic, amb la marxa d'empreses, i de prestigi». I per això ha remarcat la «urgència d'aprofitar els fons europeus». D'altra banda, ha contraposat la manera d'encarar la crisi que va tenir el govern del PP, «amb el rescat de la banca», de la del PSOE, «que rescata la ciutadania amb un esforç sense precedents».

El cap de llista socialista ha dit que el primer requisit per impulsar l'economia catalana és «un Govern estable centrat en les prioritats» i que treballi de manera «coordinada» amb altres administracions. Illa ha subratllat que ara cal «atendre la solvència de les empreses, ser el màxim d'eficaços per a reforçar-les i acompanyar-les en la fase d'inversió i recuperació».

«Continuar a la deriva d'un Govern bloquejat o avançar»

Finalment, el candidat ha insistit que el 14-F es decideix si «es continua amb la deriva d'un Govern bloquejat, que camina en direcció contrària a la qual camina el món»; o si es tria «avançar». Illa ha advertit que els independentistes «tenen incentius per continuar igual» i que C's, PP i Vox «se senten còmodes confrontant». En aquesta línia, ha situat el PSC com l'única formació que pot «fer un Govern de servidors públics que s'ocupi de combatre la pandèmia, que ningú quedi enrere i que obri un diàleg a Catalunya».