L'ANC proposa optar per la unilateralitat si més del 50% del vot és independentista

L'entitat sobiranista ha aprovat aquest diumenge a Tarragona el seu nou full de ruta

L'ANC proposa optar per la unilateralitat si els indpendentistes guanyen més del 50% dels vots en unes eleccions
L'ANC proposa optar per la unilateralitat si els independentistes guanyen més del 50% dels vots en unes eleccions | Cedida

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha aprovat aquest diumenge el seu nou full de ruta, que concreta el pla per arribar, segons l'entitat, a la independència. En aquest sentit, l'ANC demana que, en cas de celebrar-se eleccions al Parlament de Catalunya, s'hauria d'optar per la unilateralitat si les forces independentistes obtenen més del 50% dels vots. 

L'entitat sobiranista celebrava la seva setena assemblea general aquest diumenge al matí a la Tarraco Arena de Tarragona. Al voltant d'un miler de persones han participat en la votació del document que s'ha aprovat amb una ampla majoria i sense cap esmena. 

El més convenient dels tres escenaris possible 

En la seva ponència, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie plantejava tres possibles escenaris per arribar a la independència de Catalunya. El primer d'ells seria un referèndum pactat amb l'Estat després d'una negociació bilateral. Paluzie descartava aquesta opció en considerar que «ingenu entendre aquest escenari com a possible».

ANC tarragona
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident, Josep Cruanyes, a l'acte a Tarragona | ANC

 

També veu «poc probable» que es pugui celebrar una votació forçada per un organisme internacional. És per aquest motiu que l'aposta de l'Assemblea és mantenir la via unilateral, ja que «el referèndum d'autodeterminació el vam fer i el vam guanyar».  

Tot passa, explicava Paluzie, per «alinear» el Govern, el Parlament, les institucions i la ciutadania. Així s'hauria d'aconseguir superar el punt feble de l'independentisme: «La falta d'unitat estratègica dels partits, entre ells i amb la societat civil».

Missatge de Carles Puigdemont des de Waterloo 

L’acte ha arrencat amb una salutació dels membres del Consell de la República, encapçalada per l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. Acompanyat dels exconsellers a l'exili, Puigdemont ha agraït a través d’un vídeo la tasca de l'entitat i el suport que reben els «presos i els exiliats». Puigdemont ha assegurat que no es rendiran, sigui des del Tribunal Suprem o des de l’exili.

  

  

Josep Bargalló, ha parafrasejat Antoni Rovira i Virgili i ha recordat que amb l’1-O Catalunya va conèixer la «cara més fosca» de l'Estat

Comentaris

envia el comentari