Els prostíbuls de la Jonquera: els danys col·laterals del tall convocat per Tsunami

Els locals han manifestat que des del tall de dilluns ni clients ni treballadors han pogut accedir a les instal·lacions

Imatge d'arxiu d'una carretera amb cotxes
Conductors atrapats a la Jonquera, on les cues formades han estat quilomètriques | Redacció

El tall dels manifestants independentistes a la Jonquera, a la frontera amb França, no només està causant pèrdues milionàries entre els transportistes que circulen entre els països. El passat dilluns, quan va començar la mobilització, els setze prostíbuls i bordells que es troben a la zona fronterera van finalitzar la jornada amb un total de zero visites. Els responsables dels locals argumenten que això «no és normal», ni tan sols un dilluns.

Grans pèrdues pels bordells

‘Paradise’ presumeix de ser el millor club per adults del continent i el més famós de la frontera francesa. Segons ha explicat Crónica Global, la gerent del local ha comentat la situació que es viu: «Mira, obrim diàriament a les 17.00 h i des d’aquella hora no hi ha ningú. Això està buit». Afirma, també, que la meitat de la seva plantilla no ha pogut acudir a treballar: «D’unes 30 persones que mantenen viu el club un dilluns a la tarda, un dia fluix, han vingut la meitat. Les altres no van poder arribar pels embussos».

No només preocupa la falta de personal: els clients tampoc han pogut arribar a accedir a les instal·lacions: «No han vingut ni els habituals de dilluns», lamenta la gerent del 'Paradise'. Des del Club Ladys Dallas, situat al costat de l'N-II a Agullana (Girona), la situació és molt similar: «Com estem portant el tall? Fatal. No ha vingut ni una ànima».

La seva visió, però, apunta a un futur més positiu: «Esperem que els camioners i transportistes que s’han quedat tirats a pàrquings i vorals vinguin a prendre una copa. Perquè del contrari perdrem la caixa de tot el dia», ha comentat una treballadora del restaurant Can Romera, que es troba dintre del club.

«Aquí es treballa sempre. Aquí no tanquem»

«Habitualment aquí treballa molta gent. No només són les dones, és la gent de la barra, de manteniment o del restaurant». Així, lamenten que si no aconsegueixen que els empleats i els clients arribin al local «perdrem un dilluns, que es treballa poc, però alguna cosa es fa». Tot i el tall convocat per Tsunami Democràtic, els prostíbuls de la zona es van negar a tancar els locals ni tan sols per un dia: «No, aquí es treballa sempre. Aquí no tanquem», diuen des del Club Ladys Dallas.

Conductors atrapats a la Jonquera, on les cues formades han estat quilomètriques | Redacció

També va quedar obert la ‘La Paloma Blanca’, a Sant Julià de Ramis (Girona). «Hem vist que està la Jonquera tallada, però no la carretera de Girona. Així que obrim perquè sinó, ens fotem els mateixos», explica el seu cap. Això podria canviar ara que Tsunami ha demanat tallar també l'accés a aquesta ciutat catalana, a més d'animar al País Basc a fer el mateix amb la seva frontera. 

La Maison de Rosi, a Figueres, també ha patit la davallada dels seus clients: «Tinc quatre noies, i les quatre, mà sobre mà, sense treballar. Aquí venen molts francesos, i amb l’embús han deixat de venir», explica la seva ‘madame’. «Els que han aconseguit passar a Espanya anaven a tota pressa i no tenien temps de parar. Els que conduïen cap a França han buscat altres rutes». La gerent fa una crida als manifestants, que preveuen continuar amb els talls i ampliar les seves zones de bloqueig territorial: «Que acabi això ja o sortirem tots perjudicats».

Tsunami Democràtic, el responsable del tall

Tsunami va tallar la circulació de la matinada de dilluns a prop de l’antiga duana, que enllaça l’AP-7 espanyola amb l’A-9 de França. Durant tota la jornada de dilluns van mantenir la carretera tallada formant un escenari, barricades muntades amb troncs i fusta i senyals temporals de tràfic. Els manifestants van anunciar que passarien allà la nit, i a les 8 hores del matí de dimarts esmorzarien tots junts.

Així ho han fet: els danys provocats pel tall han augmentat considerablement durant dimarts, així com la tensió provocada pels manifestants. El punt màxim ha estat quan un camioner ha intentat atropellar els independentistes a tota velocitat, per després ser detingut per la policia.

Els camioners són, precisament, les persones que més passen por aquest punt fronterer i la pèrdua més gran pels clubs de sexe de la Jonquera. La posició dels locals, estratègicament situats a prop de carreteres com l'N-II, fa que la clientela francesa també sigui un mercat d’interès. Amb el tall format pels manifestants, però, cap nacionalitat ha pogut arribar als clubs i augmenten, així, les pèrdues que està produint el tall amb la frontera.

També et pot interessar...


Comentaris
Albert
Quina putada!
Domi
Pobretas. Tindran de fer hores extras

envia el comentari