Alta tensió durant la visita d'Álvarez de Toledo a la Universitat Autònoma de Barcelona

Centenars d'estudiants han intentat impedir l'accés dels populars en una sala on se celebrava un acte unionista | La candidata ha titllat els joves de «mocosos totalitaris i senyorets reaccionaris»

Moments d'alta tensió els que s'han viscut aquest dijous al migdia a la Universitat Autònoma de Barcelona quan una comitiva del Partit Popular —encapçalada pel tarragoní Alejandro Fernández i la candidata Cayetana Álvarez de Toledo— ha volgut accedir a la sala on s'havia de realitzat l'acte de l'entitat unionista S'ha Acabat. Una gran quantitat d'estudiants han barrat el pas als membres del PP i s'ha produït un forcejament i crits que han provocat moments molt tensos, tot i que finalment la comitiva ha pogut entrar a la sala sense més problemes.

Instants abans de l’acte, Álvarez de Toledo ha acusat els manifestants de ser «mocosos totalitaris i senyorets reaccionaris», tot assegurant que tenen la universitat «segrestada». «Els exigim que se’n vagin a la biblioteca, a pensar, a llegir, i a aprendre que existeixen diferents opinions. Això és la democràcia», ha afegit. En el moment d’arribada dels populars a la UAB, mig centenar de manifestants bloquejaven l’accés al teatre de la universitat, impedint també el pas de l’entitat S’ha Acabat, que era l’organitzadora de l’acte on ha participat el PP. Crits de «fora feixistes» s’han repetit de forma constant, en unes proclames que han anat a més quan la comitiva del PP i els organitzadors han volgut entrar a la sala

El forcejament —amb el candidat del PP a les eleccions municipals de Barcelona, Josep Bou, a primera fila— ha pressionat diversos manifestants contra les parets que delimitaven les escales d’accés al teatre. Després de nombroses empentes i insults, l’equip de seguretat ha permès el pas dels populars i dels membres de S’ha Acabat, que han tret pit davant els manifestants un cop havien superat la barrera humana. Finalment, també ha intervingut la unitat ARRO dels Mossos d’Esquadra, que ha obligat els estudiants antifeixistes a fer marxa enrere amb empentes i alguns cops de porra.

Pla obert d'Alejandro Fernández, Cayetana Álvarez de Toledo i Josep Bou en una visita a la UAB
Alejandro Fernández, Cayetana Álvarez de Toledo i Josep Bou en la seva visita a la UAB. | TarragonaDigital

«Un espectacle dantesc»

En una atenció als mitjans convocada en el moment d’arribar a la UAB, Cayetana Álvarez de Toledo no ha acceptat preguntes de l’actualitat política i s’ha centrat a criticar la presència de manifestants antifeixistes. «No és normal acudir a una universitat pública en plena democràcia i trobar-nos amb un espectacle dantesc de joves mocosos totalitaris, senyorets reaccionaris, subvencionats i consentits» ha assegurat, mentre els ha acusat de voler «segrestar un espai públic que ha de ser el temple del saber, l’educació, el debat i la informació».

La candidata dels populars per Barcelona a les eleccions generals ho ha considerat «absolutament intolerable» i ha advertit que el PP «no cedirà ni un mil·límetre en la defensa del debat, del dret a saber, a discrepar i a pensar». Segons Álvarez de Toledo, els manifestants «pretenen que es deixi de pensar» i els ha instat a «anar a la biblioteca», davant el president del PP a Catalunya, el tarragoní Alejandro Fernández. Els líders populars han remarcat el seu suport a l’entitat S’ha Acabat.


Comentaris

envia el comentari