El pròxim president cobrarà 150.000 euros

Mariano Rajoy ingressarà uns 65.000 euros menys que el màxim representant del Govern
La sala Tàpies del Palau de la de Catalunya | Cedida

 

Després de la jornada d'eleccions d'aquest 21 de desembre, es buscarà constituir un Govern, el qual anirà encapçalat per un president i els Consellers que l'acompanyaran en les decisions que prengui. A més, també es formarà el Parlament, constituït per 135 diputats, els quals participaran, de manera activa, en les decisions que es prenguin a Catalunya. Tots ells, sorprenentment, percebran un salari molt superior al que reben els seus homòlegs al Congrés.

Uns números espectaculars

D'aquesta manera, s'ha donat a conèixer que el pròxim president de Catalunya ingressarà, de manera anual, 145.471 euros, els quals li permetran gaudir d'un sou àmpliament superior al que percep Mariano Rajoy, president del govern espanyol, qui guanya 78.975 euros cada any. Per tant, el líder català superarà el màxim representant estatal en 66.495 euros.

 

La dinàmica es manté en observar els salaris dels Consellers amb respecte dels quals disposen els Ministres. Els membres del Govern guanyaran 109.663 euros, superant en 39.295 euros el sou dels representants dels Ministeris espanyols, els quals obtenen 70.368 euros cada any. A més, la tendència continua mantenint-se en observar les places de secretaris generals i director d'àrees, els quals ingressen més de 80.000 euros, superant les autoritats espanyoles.

 

La comparació es conclou, mantenint la mateixa referència, amb els 135 representants que formen part del Parlament. Per cada un d'ells hi ha destinats 52.296 euros, els quals superen un ingrés notablement superior als 39.000 euros que obtenen els membres del Congrés. Aquests registres li suposen al Govern una despesa anual de 7 milions d'euros, els quals es destinen a mantenir tots els representants de les cambres catalanes.

S'han de considerar les dietes

Les xifres presentades en l'informe anterior inclouen únicament el sou de cadascun dels representants. No obstant això, a aquest s'han d'afegir altres ingressos, els quals són gestionats mitjançant les «dietes i indemnitzacions per raons de serveis», les quals signifiquen certs ingressos fixos i mensuals, que no estan incorporats al sou mensual. S'ha de tenir en compte que aquests beneficis poden arribar als 2.100 euros mensuals.