Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del Parlament, Roger Torrent, i el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès

PSC i Comuns ataquen ERC pel cas de l'ex cap de gabinet del conseller Bosch

Granados espera que aquest cas no s'utilitzi en el si del Govern per a «continuar la batussa interna»

Miquel Iceta i Eva Granados en una reunió de la Junta de Portaveus del Parlament el febrer de 2018.
Granados espera que aquest cas no s'utilitzi en el si del Govern per a «continuar la batussa interna» | Catalunya Diari

Dures crítiques a  ERC des delPSC i Catalunya En Comú Podem. La viceprimera secretària dels socialistes, Eva Granados, ha demanat «explicacions completes» al conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, arran del suposat cas d'assetjament sexual del seu excap de gabinet. En una roda de premsa,  Granados ha instat Bosch  a comparèixer i a explicar per què no es va activar el protocol d'assetjament de la Generalitat i per què s'ha tractat «d'aquesta manera tan vergonyant i denunciable».

Si Bosch no parla, els socialistes demanaran que comparegui al Parlament

Si al llarg d'aquest dilluns no dona explicacions, els socialistes demanaran dimarts a primera hora que comparegui al Parlament. «És inadmissible que no hagin activat el protocol del s'hagi silenciat el cas», ha reblat. A més, ha desitjat que aquest cas no s'utilitzi en el si del Govern per a «continuar la batussa interna».

Granados ha demanat que el conseller comparegui per ell mateix al Parlament i ha advertit que, si no ho fa 'motu proprio', el grup del PSC-Units registrarà una sol·licitud a la cambra. La socialista no ha volgut anar més enllà, ja que «per la gravetat del que expliquen les informacions periodístiques» prefereixen esperar que  Bosch parli públicament. Així, volen que informi de quin coneixement tenia el mateix conseller, per què no s'han activat els protocols previstos i per què «s'ha encobert i fins i tot s'ha tractat de recol·locar l'autor».

Els Comuns també esperen explicacions

Per la seva banda, el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, vol escoltar les explicacions d'ERC i del Govern sobre la destitució del cap de gabinet de conseller d'Acció Exterior Alfred Bosch. Mena ha reclamat també el «compromís ferm de totes les forces polítiques per expulsar el masclisme i les agressions de totes les institucions». La comissió executiva de Catalunya en Comú aprovarà en breu el protocol d'abordatge de violència masclista dins de la formació. Segons Mena, no s'ha denunciat mai cap cas dins de la formació.

L'endemà de la celebració del 8-M, el portaveu de Catalunya en Comú ha lamentat que el  Govern «suspèn en feminisme», mentre que el govern espanyol «ja ha entomat les reivindicacions de la societat». Mena ha criticat que la Llei d'Igualtat aprovada el 2015 pel Parlament «està aturada» per part de JxCat i ERC  i ha denunciat que «mai hi ha hagut una voluntat clara de desplegar la llei».