Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Miquel Iceta i Eva Granados.

El PSC carrega contra la «manca de planificació» del Govern

Granados considera «una xifra ridícula» els 40 MEUR previstos per ajudar l'hosteleria

Miquel Iceta i Eva Granados.
Miquel Iceta i Eva Granados, número 1 i 2 del PSC, en una imatge d'arxiu. | ACN

El PSC ha criticat la «manca de previsió i planificació» del Govern en les restriccions anticovid-19 i l'emplaça a «actuar, dialogar amb el sector i compensar» els sectors afectats. La viceprimera secretària de la formació, Eva Granados, ha expressat tot el suport per les mesures sanitàries aplicades i fins i tot ha animat a activar «actuacions contundents» si cal fer-ho, però ha reclamat a la Generalitat que «actuï amb les seves competències». La dirigent socialista veu els 40 MEUR d'ajuts a l'hostaleria una «xifra ridícula». «És un executiu que en comptes d'actuar, envia cartes; que en comptes de dialogar amb el sector, es barallen al Govern», ha afegit.

Demana al Govern que no busqui excuses

Granados ha dit que la Generalitat haurà rebut a finals d'any 3.225 MEUR amb fons no reemborsables i ha reclamat al Govern que «no busqui excuses» i «prioritzi els recursos que té, que no són pocs». També ha reclamat que concreti on van els recursos que arriben per pal·liar els efectes de la pandèmia. La viceprimera secretària dels socialistes catalans també ha celebrat que dimecres es posarà en marxa el rellotge electoral amb un «acte equivalent» que el president del Parlament farà al ple.

Considera que és «una bona notícia» que s'encamini cap als comicis el 14 de febrer perquè hi haurà «l'oportunitat de passar pàgina». El PSC ha lamentat que Catalunya «ha perdut 10 anys». També ha criticat que JxCat i ERC es «barallen entre ells per saber qui va o qui no va» a la trobada de presidents on s'ha de debatre sobre els fons europeus.

El PSC rebutja que el Parlament pugui debatre una llei d'amnistia: «La justícia ha actuat»

El PSC rebutja que el Parlament pugui debatre una llei d'amnistia que acabi arribant, després, al Congrés. El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va apuntar aquesta proposta en una entrevista al diari 'Ara', però els socialistes son contraris a qualsevol proposta que tingui a veure amb l'amnistia. La viceprimera secretària de la formació, Eva Granados, ha considerat aquest dilluns que «no hi ha espai per una llei d'amnistia» i que «la justícia ha actuat». En aquest sentit, ha explicat que una llei d'aquestes característiques només s'entendria en l'excepcionalitat democràtica, i ha dit que l'única excepcionalitat van ser «els fets dels independentistes, saltant-se les lleis al Parlament».