Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El PSC carrega contra els pressupostos: «No resolen els problemes de Catalunya»

Els socialistes presentaran esmenes per «reassignar 185 MEUR i eliminar despeses supèrflues»

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

La diputada del PSC  Alícia Romero ha explicat que els socialistes presentaran esmenes als pressupostos de la Generalitat per «reassignar» fins a 185 milions d'euros (MEUR) i eliminar així despeses que consideren «supèrflues». Segons Romero, han detectat moltes despeses «importants» destinades a «treballs tècnics, atencions protocol·làries o treballs diversos» i ha assegurat que, «des de la responsabilitat», destinaran part d'aquests recursos a «autèntiques prioritats».

En aquest sentit, els socialistes han lamentat que la proposta de comptes «no resol els problemes ni els reptes de  Catalunya». El PSC ja va presentar una esmena a la totalitat als pressupostos, així com a cadascuna de les seccions pressupostàries de cada departament.

Calia més enginyeria pressupostària, segons els socialistes

Romero ha retret al Govern que no dediqués més temps a «fer enginyeria pressupostària» per optimitzar recursos. Un exemple que ha posat ha estat el fons de contingència del 2019, del que ha recordat que hi ha un romanent d'uns 100 MEUR que són destinats íntegrament a sanitat. Per als socialistes, primer s'hauria de fer una anàlisi de l'àmbit de la salut i reforçar amb aquests diners el sector educatiu o els deutes amb els ajuntaments. «Hem d'intentar trobar la màxima eficiència», ha resumit.

D'altra banda, la diputada ha aprofitat per retreure que, amb la modificació del reglament del Parlament  el 2017, ara els grups només poden esmenar l'estat de la despesa dels comptes. Com ha lamentat, això fa que les modificacions només puguin ser dins el mateix departament i no es puguin generar ingressos extraordinaris, fet que creu que «limita molt la capacitat d'actuació» dels grups parlamentaris.

Romero sí que s'ha mostrat favorable a la reforma de l'IRPF i l'impost de successions acordada pel Govern i els  comuns i ha anunciat que presentaran dues esmenes perquè en 18 mesos el Govern presenti una llei de concertació social i de salut després que el  Parlament tombés la proposta de Llei Aragonès.

També et pot interessar...