El PSC no anirà a l'acte institucional de la Diada perquè la considera una «reivindicació independentista»

Socialistes, C's i PPC es queixen a la Mesa pel contingut de l'acte que el Parlament organitza juntament amb el Govern

PSC reunió
El PSC, C's i PPC no aniran als actes institucionals de la Diada | CatalunyaDiari.cat

El grup PSC-Units no participarà de l'acte institucional de la Diada que organitza conjuntament el Parlament i el Govern. La portaveu del grup, Eva Granados, ha explicat a través de Twitter que no participaran en actes de la Diada que no siguin de «caire institucional» i ha afegit que el que s'ha presentat és de «reivindicació independentista» i que els exclou. El membre del PSC i secretari segon del Parlament, David Pérez, ha traslladat aquesta queixa a la Mesa que s'ha reunit aquest dimarts per primera vegada després de les vacances d'estiu.

C's i PPC s'han sumat a les queixes i han afegit que no se'ls va comunicar el contingut dels actes fins ahir, el mateix dia que es van presentar als mitjans de comunicació. C's considera que els actes institucionals «deixen fora la meitat dels catalans» i, per la seva banda, el PPC s'ha sumat a les queixes tot i considerar que «no és cap sorpresa que el Parlament hagi segrestat la Diada pels seus interessos».

Si aniran a les ofrenes i a l'atorgament de la medalla d'honor a Open Arms

Fonts socialistes esperen poder tornar a l'acte institucional de la Diada l'any que ve i lamenten que s'hagi plantejat un acte sense poder-se debatre a la Mesa i que no inclou el conjunt dels ciutadans. El PSC deixa clar que els seus representants sí que seran presents a les ofrenes florals tant de Sant Boi com de Barcelona, així com en l'atorgament de la medalla d'honor del Parlament a Open Arms i Carola Rackete.

Aquest any, Govern i Parlament dediquen l'acte institucional de la Diada als «presos polítics i exiliats» i a les migracions. L'espectacle amb el lema 'Tornarem' farà referència al moment «excepcional» del país, segons va explicar aquest dilluns el vicepresident del Parlament, Josep Costa, que va presentar els actes juntament amb la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.

També et pot interessar...


Comentaris
Patricia García Ventura
No us trovarem a faltar. Jo vaig a la Diada pel component que té es una gran festa Mai ho havia sigut si no fòs així hem quedaría a casa.
Pilar
Sembla mentida que el Sr,per dirli de alguna manera,tingui la mala sombra,de dir aquestas chorrades ,emb fá vergonya ser Catalana i escoltar aquestas tonterias que no tenen ni solta ni bolta, Deu Meu.??
Patricia García Ventura
11 de septembre de 1714, del segle 18 Catalunya perd les seves llibertatsi plore els seus morts. Onze de septembre de 2019 pèrdua de llibertats (morts no hi han hagut, bé si, el 17 d'agost de 2017), polítics empresonats I a l'exili.

envia el comentari