Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Miquel Iceta i Eva Granados.

El PSC demana a Aragonès «claredat» sobre si es podran celebrar les eleccions el 14-F

Granados avisa que posar en dubte els comicis és «una mostra més d'incompetència» de l'executiu, que els ha de garantir

Miquel Iceta i Eva Granados.
Miquel Iceta i Eva Granados, número 1 i 2 del PSC. | ACN

La viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, ha reclamat al vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, que «aclareixi el posicionament de l'executiu sobre el 14-F». Després que la consellera Meritxell Budó digués en una entrevista que no sap si es podran celebrar els comicis si no poden garantir el dret a vot a tothom, Granados ha criticat «les veus dels consellers que posen en dubte» els comicis. «Ja està bé d'especular», ha carregat la dirigent socialista, que ha advertit que «posar en dubte el 14-F és posar en dubte el pla de desescalada aprovat pel Govern». «Si això es posa en dubte, és una mostra més de la incompetència del Govern, que ha d'estar treballant garantint dispositius», ha afegit.

El PSC reclama al Govern que faci la feina necessària per a la celebració de les eleccions

Granados ha demanat al Govern que faci la feina per organitzar les eleccions i que «posi a treballar equips tècnics» que garanteixin que el 14-F es podrà votar «i serà segur». D'altra banda, ha reclamat que convoqui els grups parlamentaris per abordar com s'han de celebrar. Preguntada per la proposta del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que ha exposat promulgar d'urgència una llei electoral parcial abans del 14-F per poder votar en dos dies consecutius, Granados ha dit que «el Síndic no fa la seva feina i es posa on no li toca». «Ens agradaria que es dediqués a veure com estan les residències i que vetllés pels drets dels ciutadans, que és la seva funció estatutària», ha etzibat Granados, que ha dit que la responsabilitat de les eleccions recau en el Govern, que és qui les organitza.

Després que el PPC hagi demanat, a través d'esmenes als pressupostos generals de l'Estat, un complement dels sous per als membres de Guàrdia Civil, Policia Nacional Espanyola, i jutges i fiscals que treballen a Catalunya, com ja es va fer a Euskadi i Navarra, Granados ha dit que els populars «no tenen cap credibilitat». Ha dit que les esmenes es veuran «quan toquin» però ha carregat perquè «no van voler ni permetre el tràmit» i ara «plantegen esmenes parcials quan no han volgut valorar el PGE en el seu conjunt».

El PSC demana «prudència» davant la reobertura d'alguns sectors i «esperança» pel pla de vacunacions

El dia en què es posa en marxa la fase 1 del pla de reobertura del Govern, Granados ha demanat «prudència» a la ciutadania i que es respectin les indicacions sanitàries que dicta el Procicat. D'altra banda, ha traslladat «l'esperança» pel pla de vacunes, i ha fet una crida a la vacunació. «Cal evitar pors i desconfiances», ha argumentat Granados, que també ha demanat que la vacuna sigui subministrada per l'atenció primària, amb la xarxa d'ambulatoris i consultoris arreu del país. El PSC també ha demanat al Govern que mantingui aquests espais oberts i que s'enforteixi l'atenció primària.