Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El PSC demana mesures pels comentaris masclistes de Salvadó (ERC)

Beatriz Silva (PSC) demanarà al Parlament mesures per garantir l'ús d'un llenguatge no masclista en el marc del treball institucional
Imatge d'arxiu de Lluís Salvadó | CatalunyaDiari.cat

 

Aquest dissabte 31 de març, la diputada socialista Beatriz Silva ha anunciat la seva intenció de demanar al Parlament de Catalunya una sèrie de noves mesures contra el diputat d'ERC Lluís Salvadó pels comentaris masclistes d'una conversa que es va filtrar aquest passat mes de març. El PSC acusa el diputat republicà de dur a terme «una greu conducta sexista i masclista que contradiu el codi de conducta dels diputats».

 

Tal com Silva ha opinat, les paraules de Salvadó en l'enregistrament filtrat tenien un clar «contingut polític en tractar-se del procés de selecció d'una consellera de la Generalitat», i ha remarcat que els poders públics han de fer un ús no sexista del llenguatge tenint en compte el seu càrrec i posició de representant de la ciutadania.

Garantir un llenguatge no masclista

La socialista ha anunciat en ple parlamentari que registrarà aquest dimarts dia 3 d'abril una proposta de resolució, que instarà el Parlament català a garantir l'ús d'un llenguatge no sexista en el marc del treball institucional. Amb la proposta es pretén assegurar que els membres del Govern i l'Administració de la Generalitat no incorrin en conductes o expressions sexistes que atemptin contra la dignitat de les dones.

Els polèmics comentaris masclistes

L'endemà de la jornada històrica reivindicativa de la vaga general feminista, el programa d'Antena 3 'Espejo Público' va difondre la polèmica conversa. L'exsecretari d'Hisenda Lluís Salvadó i l'exsecretari general de vicepresidència Josep Maria Jové parlaven al voltant de la dificultat de JuntsxSí de trobar una nova consellera d'Ensenyament, càrrec pel qual seria nomenada posteriorment Meritxell Ruiz.

 

Entre altres expressions s'hi poden sentir comentaris com «trobar dones és missió impossible, és més fàcil inaugurar un auditori», bromes sobre l'origen de la dona de Puigdemont, romanesa, i que la nova consellera podria ser brasilera per la mida de les seves «mamelles».

 

 

Comentaris