Quim Torra descarta retirar la Creu de Sant Jordi a Núria de Gispert

El PSC havia argumentat que l'expresidenta de la cambra no reuneix les condicions «necessàries» per ser mereixedora de la distinció

L'expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha esborrat un tuit que ha generat molta polèmica | Cedida

El PSC ha presentat aquest dijous una moció al Parlament per instar el Govern a revocar la concessió de la Creu de Sant Jordi a l'expresidenta de la cambra, Núria de Gispert. El grup parlamentari socialista considera que no reuneix les condicions d'idoneïtat «necessàries per ser mereixedora de tant alta distinció».

Els socialistes han argumentat que De Gispert ha estat reprovada pel Parlament pels seus «reiterats comentaris públics, vexatoris i excloents contra determinats diputats que representen, no només 1.100.000 votants, sinó també el conjunt de la societat catalana».

Polèmica per un tuit que De Gispert ha esborrat

A més, els socialistes lamenten que aquest tipus de comentaris s'han seguit produint després de l'acord de concessió de la Creu de Sant Jordi, que l'executiu de Quim Torra va acordar aquest passat dimarts atorgar a Núria de Gispert. Fan referència, en concret, a la difusió que l'expresidenta del Parlament feia d'un tuit polèmic sobre una paròdia de la marxa de dirigents de C's i PP a altres cambres, comparant-los amb «exportacions» de productes porcins. Núria De Gispert ha esborrat la publicació en qüestió.

El PSC recorda que la Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat, que es va crear el 1981 per a distingir persones neutrals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin fet serveis destacats a Catalunya. Per tot això, reclamen que el Parlament demani a l'Executiu la derogació de l'acord de concessió de la distinció a De Gispert.

Per la seva banda, la líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas ha qualificat de «pur deliri separatista» que el Govern hagi concedit la Creu de Sant Jordi a De Gispert, i el PP s'hi ha referit com a «medalla d'honor a la xenofòbia».

Torra descarta retirar-li el reconeixement

El president Torra, que és a Waterloo, ha donat per tancada la polèmica, assegurant que no retirarà la Creu de Sant Jordi atorgada a Núria de Gispert: «Aquest tema està resolt. La Creu premia tota una trajectòria, i dono aquesta polèmica per tancada». 


Comentaris

envia el comentari