Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

PSC i Guanyem s'encallen en l'acord per pactar l'alcaldia de Badalona

Els socialistes ofereixen un pacte per repartir-se el govern, però Dolors Sabater es despenja amb exigències que el PSC rebutja

Dolors Sabater, a les portes de l'Ajuntament de Badalona en una imatge d'arxiu
Dolors Sabater exigeix dos anys d'alcaldia al PSC per pactar el govern de Badalona. | Catalunya Diari

El PSC de Badalona ha ofert aquest dilluns a la candidata de Guanyem, l'exalcaldessa Dolors Sabater, repartir-se l'alcaldia del municipi, i que governi ella durant el primer any i mig i que, a partir de novembre de 2021, agafi el relleu l'actual tinent d'alcalde, el socialista Rubén Guijarro. «És una opció que posem sobre la taula per desencallar la situació», han assegurat fonts dels socialistes a Badalona, a un dia de la celebració del ple d'investidura que ha de triar el substitut d'Álex Pastor.

Aquesta proposta ha estat valorada «positivament» per la candidata a l'alcaldia de Guanyem, Dolors Sabater, pel fet que ja no hi hagi cap «veto» cap a la seva figura, tot i que volen dos anys d'alcaldia, deixant només un al PSC. Així mateix, Sabater ha demanat als socialistes un exercici de confiança i el vot favorable a la seva investidura sense que l'acord definitiu estigui del tot tancat i que tots els detalls es puguin polir a posteriori. La candidata de Guanyem assegura que «no hi ha temps» de sotmetre un acord ferm a l'assemblea de la formació.

El PSC rebutja votar a favor sense un acord signat

Aquesta contraproposta no ha agradat al PSC de Badalona, que exigeixen un document signat amb l'acord abans del plenari de demà, amb un repartiment d'un any i mig d'alcaldia per a cadascun dels partits. En aquest sentit, els socialistes presentaran la candidatura de Rubén Guijarro si no s'acaba signant el pacte.

Tot això, el mateix dia que l'actual alcaldessa accidental de la ciutat, Aïda Llauradó (Badalona en Comú), ha proposat ser votada com a batllessa en el ple de demà, prorrogant el seu mandat fins que els partits d'esquerra aconsegueixin un acord que eviti el retorn de Xavier García Albiol (PP) al govern de la ciutat. El líder dels populars ha carregat contra aquest possible acord entre PSC i Guanyem, assegurant que «seran els veïns de Badalona els que acabaran pagants les conseqüències d'aquesta barbaritat i immoralitat dels socialistes».

ERC donarà a suport al pacte entre PSC i Guanyem

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, per la seva banda, ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa que donaran suport a la proposta que pactin el PSC i Guanyem per evitar que García Albiol recuperi l'alcaldia de Badalona. Si finalment no hi ha un acord entre els partits badalonins per un votar un candidat de consens, el líder dels populars seria proclamat alcalde.