La consellera de Salut, Alba Vergés, molt seriosa, al Parlament de Catalunya

El PSC impulsa una moció per reprovar Alba Vergés per la gestió sanitària al Segrià

Els socialistes lamenten la «descoordinació, manca d'informació i improvisació» de Salut davant la Covid-19

El PSC-Units vol que el Parlament reprovi la consellera de Salut, Alba Vergés, per la gestió feta durant el confinament del Segrià. Els socialistes han registrat una moció per al ple de la setmana que ve en la qual critiquen «la descoordinació, manca d'informació i improvisació» del Departament.

D'altra banda, Cs ha presentat una moció en què demana reprovar l'exconseller d'Acció Exterior Alfred Bosch per «haver faltat a la veritat i no actuar amb honestedat i transparència en negar en seu parlamentària que conegués casos de possible assetjament sexual al seu Departament i no haver actuat amb la deguda diligència». També «condemna l'actitud amenaçant» de Bosch «amb les diputades de diferents grups parlamentaris» durant la seva compareixença.

Ciutadans vol saber què es va fer amb les «dades personals» de l'1-O

En un altre ordre de qüestions, però encara en la mateixa moció, el grup presidit per Carlos Carrizosa exigeix explicacions sobre «què es va fer amb les dades personals» per a la celebració del referèndum de l'1-O. També insisteix en la qual es presenti un pla per a reduir despeses del Departament d'Acció Exterior per «alliberar recursos per afrontar la pandèmia de la Covid-19» en un termini de màxim dos mesos.La moció de Ciutadans condemna «la falta de transparència i opacitat del Govern demostrada en la desatenció de les peticions d'informació». La formació taronja també vol que el Govern compleixi diligentment i dins dels terminis legals «el seu deure de respondre les preguntes parlamentàries i d'entregar informació o documentació pública sol·licitada».


El text registrat pel PSC-Units insta també el Govern a impulsar una nova línia d'ajuts per compensar «els greus perjudicis econòmics» ocasionats per la Covid-19 i el confinament del Segrià i que publiqui els informes i les dades que van justificar el confinament de Lleida i els sis municipis del Segrià. Entre altres qüestions, emplaça la Generalitat a «sol·licitar els recursos, col·laboració i ajuda» de l'executiu espanyol «quan sigui necessari en la lluita contra la pandèmia».