Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Núria Marín (PSC) tornaria a sortir alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat

El PSC podria aconseguir majoria absoluta a l’Hospitalet de Llobregat

Ciutadans perdria la primera força a l’oposició i seria substituït per ERC

Núria Marín (PSC) tornaria a sortir alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat
Núria Marín (PSC) tornaria a sortir alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat | Cedida

 

L’actual alcaldessa d’Hospitalet, Núria Marín, repetiria càrrec aquestes properes eleccions, segons ‘El Periódico’. L’enquesta que fa ‘GESOP’ per aquest mitjà augurà un notable augment al suport de Marín a les urnes, respecte a les eleccions de 2015. Aquell any ja va obtenir el 33% dels vots emesos, ara podria arribar al 40%. El que sí que canviaria és l’oposició, en aquests moments Ciutadans és la força més votada, mentre que després d’aquestes eleccions ERC guanyaria com a primera força de l’oposició a Hospitalet i es col·locaria amb quatre o cinc regidors.

Cal recordar que Núria Marín va pujar al poder l’any 2008 després que Celestino Corbacho, actualment relacionat amb Ciutadans, li cedís el mandat de la ciutat. Fa poc, l’exalcalde va reaparèixer en escena com a veu crítica, tot i que finalment no es va sumar a la candidatura de Ciutadans, sinó que va passar a ser número dos de Manuel Valls a Barcelona.

Enquesta de GESOP a 'El Periódico'
Segons els resultats, ERC passaria a ser la primera força de l'oposició | El Peródico

 

La importància de l’independentisme a Hospitalet

Aquesta enquesta demostra, no només que el PSC continuarà governant a la ciutat, com ja ho feia des de 1979, sinó que  ERC serà la força més votada de l’oposició i serà el partit al voltant del qual gravitarà l’independentisme local. Aquesta opció política no era gaire favorable fa uns anys tot i que ara, la situació, el canvi de la ciutat o de la seva població han fet girar la truita. En canvi, la CUP podria quedar-se fora del consistori com a resultat, en part, d’una profunda divisió interna.

Ciutadans, per la seva banda, perdria un punt en relació a les eleccions de 2015. A més, el seu líder, l’exsocialista Miguel García, és l’únic que suspenen els enquestats, ja que aconsegueix una mitjana de 4,2,  mentre la resta de candidats obtenen puntuacions superiors al 5: La candidata del PP, Sònia Esplugues, aconsegueix un 5,6; el candidat d’ERC, Antoni Garcia, treu un 5,7; la representant de la CUP, Ariadna Velando, té un 5,9; el candidat de JxCat, Jordi Monrós, es posiciona amb un  5,8; la candidata d’EPC, Ana González, obté un 6; i l’actual alcaldessa, Núria Maríns, un 6,4.

També et pot interessar...