Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

El PSC recorda a Colau que la decisió sobre cedir el romanent la prendran en comú

La polèmica entre el govern espanyol i els municipis es nota també a la ciutat comtal

Imatge d'arxiu de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu. | ACN

La divisió entre Barcelona en Comú i el PSC a l'Ajuntament de Barcelona ha aflorat en les darreres hores després de la diferència de criteris entre comuns i socialistes sobre la cessió del romanent de tresoreria al govern espanyol.

Mentre que l'alcaldessa Colau deixava clar aquest dimarts, 11 d'agost, que estava en contra de la mesura, la tercera tinent d'alcalde i sòcia seva al consistori pel PSC, Laia Bonet, li parava els peus i li recordava que la decisió l'hauran de prendre en comú un cop acabades les vacances i es recuperin les reunions de la comissió de govern.

Colau, molt dura contra la decisió del govern espanyol

«La ministra d'Hisenda s'ha equivocat, no entenc la seva actitud antimunicipalista i tancada al diàleg», havia carregat prèviament l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Colau, que va reclamar poder fer ús de la totalitat dels romanents de la ciutat, va avisar que Barcelona «farà dèficit sí o sí» per la caiguda d'ingressos que han patit pel coronavirus.

Colau, amb entre 165 MEUR i 230 MEUR de romanent, va expressar una «incomprensió absoluta» per l'actitud «centralista» del govern espanyol i va demanar modificar la normativa perquè els ajuntaments disposin de «tot el seu potencial financer». En aquest sentit, va apuntar que aquesta mesura ja formava part de l'acord de govern entre PSOE i Unides Podem i va exigir «el seu compliment».