YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El PSC sorprèn després de la reunió d'avui al Parlament: «Raonablement satisfets»

Pedret diu que el seu grup no contempla un escenari d'ajornament 'sine die' dels comicis

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta.
Miquel Iceta, el primer secretari dels socialistes catalans i candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, en una imatge d'arxiu. | ACN

El diputat del PSC, Ferran Pedret, ha dit que el seu grup està «raonablement satisfet» de la primera reunió de la taula de partits sobre el 14-F tot i que creu que es podria haver convocat abans. En roda de premsa des del Parlament, Pedret ha volgut llançar un «missatge d'optimisme» i s'ha mostrat convençut que es poden organitzar unes eleccions amb «totes les garanties» i en què tothom pugui exercir el seu vot. Pel que fa als escenaris que forçarien a un ajornament electoral, no hi ha volgut entrar per no «afegir soroll» i s'ha limitat a dir que el PSC no contempla un escenari d'ajornament 'sine die' de les eleccions.

Pedret ha explicat que el Govern sembla que està decidit a fer arribar les butlletes i els sobres a les cases i ho ha valorat positivament perquè, segons ha dit, cal fomentar el vot per correu o poder anar amb el vot preparat des de casa. Pel que fa a un enviament únic del mailing de les candidatures que es presenten a les eleccions, el diputat ha explicat que avui no hi ha hagut consens sobre aquesta qüestió i ha considerat que la decisió ha d'estar en l'àmbit de les candidatures i no del Govern.

El PSC, sobre el tercer grau: «Respectem les decisions judicials i esperem que es facin respectant la legalitat»

El diputat del PSC, Ferran Pedret, ha assegurat que el seu partit respecta les decisions judicials. D'aquesta manera ha reaccionat davant la decisió del Tribunal Suprem (TS) de revocar el tercer grau dels polítics presos. En roda de premsa des del Parlament, Pedret ha recordat que els socialistes han tingut la mateixa posició quan la justícia els hi va concedir els permisos i ara que s'ha pres una decisió en un altre sentit. «Esperem que les decisions es facin respectant la legalitat pel que fa a les lleis penitenciàries», s'ha limitat a dir Pedret en declaracions als mitjans de comunicació aquest divendres al migdia.


Comentaris

envia el comentari