El PSC de Tarragona equipara Vox amb els partits independentistes

El grup municipal dels socialistes al consistori de Tarragona demana «un cordó sanitari contra l'extrema dreta» i rebutja «les vies unilaterals»

Imatge d'arxiu del darrer plenari a l'Ajuntament de Tarragona
Imatge d'arxiu del darrer plenari a l'Ajuntament de Tarragona | TarragonaDigital.com

El grup municipal dels socialistes a l'Ajuntament de Tarragona presentarà, al plenari d'aquest divendres 18 de gener, una moció en la qual demana «un cordó sanitari a les forces d'extrema dreta» i «rebutjar les vies unilaterals». Traduït, s'equipara, des de les files socialistes, a la ultradreta de Vox amb els partits independentistes que van donar suport , PDeCAT, ERC i CUP, a la declaració unilateral d'independència de Catalunya del mes d'octubre de l'any 2017. 

Des del PSC tarragoní consideren que «hem vist a Catalunya, i ara també amb el resultat de les eleccions andaluses, l'auge de moviments populistes, el creixement dels nacionalismes excloents i l'extrema dreta al conjunt d'Europa». El grup municipal socialista assegura, a la vegada, que «estem convençuts que és només des del respecte a totes les idees, el respecte a la llei i a les institucions, que serem capaços de traçar un futur millor».

«Barrar el pas a l'extrema dreta i recuperar l'esperit constitucional»

La moció contempla un total de vuit punts a acordar. On es veu més clar aquest paral·lelisme que estableixen entre Vox i PDeCAT, ERC i CUP és als dos primers. Els regidors liderats per la portaveu Begoña Floria proposen «barrar el pas a les institucions a les forces d'extrema dreta, establint un cordó sanitari perquè no arribin al poder, i a la vegada denunciar discursos que incitin a l'odi i a la intolerància».

Per denunciar aquests discursos, Floria insta a «recuperar l'esperit constitucional i els valors europeistes. Separar-se del discurs de la confrontació i la violència, rebutjar les vies unilaterals i comprometre's amb el respecte a les institucions i l'ordenament jurídic democràtic».  També reclamen, els socialistes, un pacte per a la convivència, que «vetlli per la neutralitat en l'espai públic i les institucions».

En aquesta moció, que porta per nom «moció per a la defensa de la convivència, les llibertats i la democràcia», el PSC reclama al govern català un seguit de mesures: «revertir urgentment les polítiques de retallades i de desmantellament dels serveis públics; un pla de xoc als barris; i un pacte per a la seguretat, ja que reivindiquem la seguretat des de l'esquerra perquè sabem que la seva absència obre la porta a tots els populismes».


Comentaris

envia el comentari