YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L’anàlisi d’Antena 3 sobre els presos: «Esperàvem un canvi físic de Junqueras més evident»

La psicòloga Irene López Assor ha analitzat l’estat d’ànims i físic de cadascun dels acusats del procés

Els presos durant la primera vista del judici de l'1-O
Els presos durant la primera vista del judici de l'1-O | CatalunyaDiari.cat

El judici contra els presos independentistes va començar ahir, 12 de febrer, i ‘Espejo Público’ no va voler perdre l’ocasió per realitzar un perfil psicològic de cadascun dels acusats. Per fer-ho, van convidar a la psicòloga Irene López Assor que va analitzar de manera individual cadascun dels presos.

López Assor va voler destacar que en casos com aquest, de 14 a 16 mesos de presó, les persones «deixen de banda la ment individual i adapten una mentalitat col·lectiva. També hi ha, generalment, una baixada d’autoestima, que crea un patró col·lectiu, una situació difícil de dur i que passa factura al futur».

L’estat físic i psicològic de cada acusat

La psicòloga convidada a ‘Espejo Público’ va destacar un «deteriori físic, cognitiu, afectiu i un minvament de la fortalesa» en la majoria dels acusats. Així destaca a Jordi Sànchez com «el canvi més significatiu». Assegura que va entrar amb una mentalitat de superació i pensant «que els seus ideals el salvarien, però a dia d’avui se’l pot veure trist i decaigut». López Assor ha volgut destacar que «la presó és summament dura» i fets com l’assassinat el passat mes de desembre a Soto del Real podien fer minvar la fortalesa de les persones.

La psicòloga posiciona a Jordi Turull «en la mateixa línia», assegurant que «també va entrar pensant que les seves conviccions el salvarien i segurament és el que té l’autoestima més afectat».

López Assor continua aquest rànquing situat a Joaquim Forn i Junqueras com els segons més afectats. Forn, que va entrar «amb una mirada altiva ara transmet tristesa i una imatge que entrediu que això no ha estat tan fàcil com es pensava». Pel que fa a Junqueras la psicòloga ha volgut destacar que s’esperaven un major canvi físic i que veu que el líder d’ERC està passant per aquest procés com de puntetes amb problemes que ja resoldrà després.

Anàlisi dels presos polítics a Antena3
La psicòloga Irene López Assor ha analitzat detalladament el canvi físic i mental de cadascun dels presos independentistes | Antena 3

 

Romeva i Cuixart s’haurien adaptat a la presó

Finalment, Romeva i Cuixart han estat els que han sortit millor parats d’aquesta anàlisi realitzat a ‘Espejo Público’. Raül Romeva «que sempre ha estat molt saludable se’l veu inclús més fornit que abans», el que López Assor tradueix com una millor capacitat per adaptar-se al nou mitjà i millor capacitat de resistència.

 

Finalment, segons la mirada i postura de Jordi Cuixart, la psicòloga extreu que «sap perfectament el que està passant», pel que fa a Carme Forcadell i Dolors Bassa l’analista ha conclòs que «se les veu més preocupades i amb pèrdua de control».


Comentaris

envia el comentari