Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els diputats d'ERC acudeixen a la investidura amb flors grogues

El PSOE ajorna 24 hores l'executiva urgent prevista per aquest dimecres

Els socialistes pretenen deixar més marge a les negociacions de la investidura amb Podemos

Els diputats d'ERC acudeixen a la investidura amb flors grogues
En la votació d'aquest dimarts, Sánchez aconseguia només 124 vots enfront dels 176 a favor que necessitava   | EFE

 

El PSOE ha ajornat 24 hores la convocatòria de la seva executiva, prevista per aquest dimecres  a les 10.30 hores, segons fonts del partit. Ho fan per deixar més marge a les negociacions de la investidura amb Podemos  i fer possible d’aquesta manera que l’executiva ratifiqui dijous –si existeix- l’acord que s’assoleixi amb la formació de Pablo Iglesias.

Els socialistes analitzaran d’aquesta manera l’estat de les negociacions just abans de la segona sessió del ple d’investidura, que començarà a les 13.30 hores de  dijous i que portarà a una votació a partir de les 14.30 hores, on Sánchez haurà d’obtenir més 'sí' que 'no'.

Disposats a fer Irene Montero vicepresidenta

Segons alguns mitjans,  la intenció de Sánchez a l'hora de convocar la trobada urgent podria ser la d'aprovar la proposta d'un govern de coalició, després que el PSOE rebutgés aquesta fórmula i apostés per un de cooperació. 

Amb tot, la vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, ha assegurat que el PSOE ha fet a Unides Podem «propostes raonables» i «respectuoses» per a conformar un executiu de coalició, i ha donat a entendre que estan disposats al fet que Irene Montero tingui una vicepresidència

Fracàs socialista en la primera votació d'investidura

Recordem que, per a superar la votació d’aquest passat dimarts, Sánchez necessitava 176 vots a favor, però només n'aconseguia 124: els 123 del PSOE i el del Partit Regionalista de Cantàbria. En contra, rebia 170 vots: el PP, Ciutadans, VOX, ERC, JxCat, Navarra Suma i Coalició Canària. 

Les abstencions sumaven 52: Unidas Podemos, el PNB, EH Bildu i Compromís. Si el dijous vinent es registren els mateixos resultats, Sánchez no aconseguirà la seva comesa de ser president.

També et pot interessar...