Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu a la Moncloa.

PSOE i Podem inclouen el fre als desnonaments per lloguer al seu acord de govern

L'acord és el fruit de converses de setmanes entre els dos vicepresidents principals, Carmen Calvo i Pablo Iglesias

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu a la Moncloa.
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu a la Moncloa. | Europa Press

Després de setmanes de converses que han servit per acostar posicions i llimar diferències, el PSOE i Podem  han acordat una ampliació del programa de govern de coalició que van pactar el novembre de 2019 i que va entrar en vigor amb la investidura de Pedro Sánchez, a principis de gener de 2020. Així doncs, el pacte inclourà ara un acord d'importància fonamental des del punt de vista social: treballaran per establir pròrrogues als desnonaments per impagament dels lloguers.

L'impagament de lloguers, la principal causa de desnonaments

I és que segons informes recents, es calcula que més de dos terços dels desnonaments —la immensa majoria, doncs— venen causats per impagaments de lloguers. Es dedueix que la nova mesura acordada entre els dos partits que formen el govern espanyol s'inclourà en la ja prevista reforma de la Llei d'Arrendaments Urbans. La pròrroga dels desnonaments s'alicarà sobretot en zones on el mercat de lloguer estigui «tensionat» i en propietats de grans tenidors d'habitatge.

Cal recordar que el Ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, anunciava fa unes setmanes al Congrés que, en els propers mesos, presentarà a la cambra una iniciativa per controlar el preu dels lloguers en aquelles zones que, els darrers anys, han experimentat notables augments.

Imatge de reconciliació entre Calvo i Iglesias

La notícia ha transcendit tot just aquest dilluns, pocs dies després de la viva polèmica entre els dos vicepresidents del govern espanyol, la socialista Carmen Calvo i el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, sobre la Llei sobre la Llibertat Sexual promoguda des del Ministeri d'Igualtat d'Irene Montero i que Calvo defensava incloure en la reforma del Codi Penal que preveu l'executiu espanyol. Amb l'acord d'aquest dilluns, el govern espanyol preveu restaurar la imatge d'unitat i de cordialitat entre els dos vicepresidents.