IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El PSOE canvia d'opinió i no vol que el govern espanyol intervingui els mitjans públics de comunicació catalans

Consideren que es tracta d'una mesura innecessària i que tan sols serviria per afegir més tensió

Els socialistes volen evitar ara la intervenció dels mitjans públics de comunicació
Els socialistes volen evitar ara la intervenció dels mitjans públics de comunicació | Cedida

Ahir a la tarda, tot indicava que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'havia decantat per proclamar la independència al Parlament de Catalunya, després d'anul·lar la seva avistència al Senat per rebutjar l'aplicació de l'article 155. Es tractava del pitjor escenari per al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que esperava que aquesta compareixença del president de la Generalitat evités a l'últim moment la intervenció de l'autonomia catalana. De fet, la seva última esperança era que el cap de l'executiu català convoqués eleccions anticipades, que es podrien interpretar com un retorn a la legalitat i al marc constitucional. Però això no ha estat possible, i Sánchez, en contacte permanent amb el socialista Miquel Iceta, ja va assumint que, si Puigdemont proclama la independència unilateral, l'aplicació de l'article 155 no es podrà aturar. 

Pedro Sánchez, però, no està disposat a deixar que Mariano Rajoy acapari tot el protagonisme, ni tampoc que l'article 155 es transformi en una «carta blanca» per al líder popular. En aquest sentit, Pedro Sánchez vol matisar al Senat el seu suport a algunes mesures aprovades dissabte passat al Consell de Ministres. En concret, les pretensions del Govern. En concret, segons informa 'La Vanguardia', el PSOE vol ara aturar les pretensions del govern espanyol d'intervenir els mitjans públics de comunicació, TV3, Catalunya Ràdio i l'Agència catalana de Notícies (ACN), per garantir «la transmissió d'una informació veraç, objectiva i equilibrada, respectuosa amb el pluralisme polític, social i cultural, i també amb l'equilibri territorial». 

Sembla que entre els socialistes no agrada la idea que el Partit Popular controli els mitjans catalans. Molts consideren que aquesta mesura és innecessària, i afegiria encara més tensió a una situació ja de per sí complicada. Precisament ahir, els dirigents dels mitjans públics van comparèixer per defensar públicament la feina dels seus treballadors, assegurant que la realitzen amb «rigor, veracitat i independència». Davant un suposat control del govern espanyol, el director de TV3, Vicent Sanchís va assegurar que «seguirien treballant com fins ara». 


Comentaris

envia el comentari