Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sánchez s'aferra a Catalunya per a no governar en coalició amb Unides Podemos

El PSOE, «convençut» de tancar un acord de Govern amb Podemos

Lastra creu que l'esquerra «pot i s'ha d'entendre» i recorda que la relació entre progressistes «no parteix de zero»

Adriana Lastra
La portaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra, aposta per un govern amb Podemos, després de la decisió d'Iglesias | Cedida

 

La vicesecretària general del PSOE, Ariadna Lastra, s'ha mostrat optimista i esperançada després del pas al costat del líder de Podemos, Pablo Iglesias, en renunciar a entrar al govern espanyol. Des d'Astúries, la socialista ha considerat el moment que s'obre després del gest d'Iglesias com «una oportunitat que tothom estava esperant» per poder arribar a un pacte entre el PSOE i Unidas Podemos que faciliti la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol.

«Estic convençuda que hi haurà acord i el meu partit també. És pel que treballarem. Això si, amb discreció i lleialtat, i amb l'objectiu de tenir la setmana vinent un govern a ple rendiment», ha sentenciat la socialista en declaracions als mitjans.

PSOE i Unidas Podemos «no parteix de zero»

Lastra, a més, creu que  «les 48 hores que queden» fins al ple d'investidura s'aprofitaran des del PSOE i des d'Unidas Podemos per «parlar de moltes coses, com el programa del govern que ha de passar per fer front a les reformes necessàries». Per a la socialista, es tracta, també, de «donar resposta als milers de persones que van votar i esperen un govern de progrés». És per això que s'obre clarament a «parlar igualment de la participació de Podemos» a l'executiu, ara que Iglesias s'ha descartat com a possible ministre. 

  

De la mateixa manera, Lastra ha considerat que el pacte és «necessari». «Jo sempre he defensat que l'esquerra s'entengui, perquè pot, sap i s'ha d'entendre», ha dit, tot afegint que el PSOE i Unidas Podem «no parteixen de zero». «Hem estat col·laborant i tenim la base de l'acord pressupostari que no va tirar endavant pel vot de la dreta i l'independentisme, però és bona base. Tenim també el document de l'executiva del PSOE i treballem a partir d'aquí», ha sentenciat. 

També et pot interessar...