Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez, en un acte electoral

El PSOE descarta un govern de gran coalició amb el PP

Els socialistes insisteixen en què aquesta possibilitat no està entre els seus plans, i continuen apostant per un acord «progressista»

Pedro Sánchez, en un acte electoral
El PSOE descarta conformar un govern de gran coalició amb el PP | Catalunya Diari

Després del resultat de les eleccions de diumenge, en què el PSOE de Pedro Sánchez ha aconseguit mantenir-se com a força més votada, tot i que amb un PP que a poc a poc es va recuperant, ara toca estudiar quines possibilitats hi ha de cara a la investidura. 

Aquest mateix dilluns, els socialistes han descartat una d'aquestes possibilitats: la gran coalició PSOE-PP. «Nosaltres no apostarem per un govern de gran coalició. En canvi el PP sí, i per això es van dedicar a bloquejar», ha assenyalat José Luis Ábalos, secretari d'Organització del PSOE. «No esperem l'abstenció del PP. A més, el seu marge és molt petit, perquè anirà a remolc amb la ultradreta», ha explicat el ministre de Foment en funcions.

Casado exigeix responsabilitat i acció a Sánchez

Ahir, en la compareixença de Pablo Casado a Gènova, el líder dels populars va assegurar que «la pilota està sobre la teulada de Sánchez»; és a dir, que ha de ser el president del govern en funcions qui mogui fitxa  per conformar l'executiu i romandre a Moncloa o, en última instància, tornar a provocar una nova —tercera— convocatòria per a eleccions generals. 

També et pot interessar...