Pedro Sánchez, en un acte electoral

El PSOE descarta un govern de gran coalició amb el PP

Els socialistes insisteixen en què aquesta possibilitat no està entre els seus plans, i continuen apostant per un acord «progressista»

Després del resultat de les eleccions de diumenge, en què el PSOE de Pedro Sánchez ha aconseguit mantenir-se com a força més votada, tot i que amb un PP que a poc a poc es va recuperant, ara toca estudiar quines possibilitats hi ha de cara a la investidura. 

Aquest mateix dilluns, els socialistes han descartat una d'aquestes possibilitats: la gran coalició PSOE-PP. «Nosaltres no apostarem per un govern de gran coalició. En canvi el PP sí, i per això es van dedicar a bloquejar», ha assenyalat José Luis Ábalos, secretari d'Organització del PSOE. «No esperem l'abstenció del PP. A més, el seu marge és molt petit, perquè anirà a remolc amb la ultradreta», ha explicat el ministre de Foment en funcions.

Casado exigeix responsabilitat i acció a Sánchez

Ahir, en la compareixença de Pablo Casado a Gènova, el líder dels populars va assegurar que «la pilota està sobre la teulada de Sánchez»; és a dir, que ha de ser el president del govern en funcions qui mogui fitxa  per conformar l'executiu i romandre a Moncloa o, en última instància, tornar a provocar una nova —tercera— convocatòria per a eleccions generals. 

També et pot interessar...