Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El PSOE guanyaria clarament unes noves eleccions segons el baròmetre del CIS

Els socialistes freguen el 40% en intenció de vot mentre que Ciutadans i Podem no poden evitar a anar a la baixa

El PSOE guanyaria clarament unes noves eleccions segons el baròmetre del CIS | CatalunyaDiari.cat

 

El PSOE arrasaria en unes noves eleccions segons l'últim sondeig del CIS. Els socialistes, tal com esmenta el baròmetre, freguen el 40% en intenció de vot mentre que Ciutadans i Podem no poden evitar a anar a la baixa. Uns resultats que també es traslladarien a l'àmbit català, ja que el PSC tornaria a sortir escollit a Catalunya amb un 27,2% dels vots,  i amb força diferència respecte de la formació que el seguiria, la qual seria ERC amb un 18,5%. 

El PSC aconseguiria un 27% de suport respecte del 18% d'ERC

Així les coses, segons el baròmetre del mes de juny del Centre d’Investigacions Sociològiques, el partit de Pedro Sánchez obtindria el 39,5% dels vots emesos, molt per davant de C's —15,8%— que superaria el PP —13,7%— i Podem —10,2%—. En cas d’eleccions generals a Catalunya i com ja hem dit, guanyaria el PSOE —27,2%— per davant d’ERC —18,5%—, En Comú Podem —12%—, Cs —8,5%—, JxCAT —6%—, Podem —4,1%— i VOX, que tan sols aconseguiria un 1,1%.

En aquest sentit, cal destacar que, si les previsions del CIS són certes,  el resultat dels comicis del 28-A quedaria invertit, ja que els republicans van obtenir un 24,59% mentre que el PSC es va haver de conformar amb la segona posició, si bé la distància entre les dues formacions era força irrisòria, ja que els socialistes van aconseguir un 23,21% del suport

Pedro Sánchez, el líder més ben valorat

A més a més, el CIS situa a Pedro Sánchez com el líder més ben valorat, amb un 4,8, per sobre l’Albert Rivera, amb un 3,8, Pablo Iglesias i Pablo Casado, tots dos amb un 3,4, i Santiago Abascal, amb un 2,6.