Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont

El PSOE guanyaria a les eleccions europees i Puigdemont obtindria el seu escó, segons el CIS

L'expresident es podria convertir en diputat del Parlament Europeu el pròxim 26 de maig

Junqueras i Puigdemont
L'enquesta del CIS augura que tant ERC com JxCat tindran representació a les eleccions europees | CatalunyaDiari.cat

Acaba de sortir l'última enquesta publicada pel CIS, que preveu que el guanyador serà el PSOE i que Puigdemont obtindria el seu anhelat escó. En segon lloc quedaria el PP, gairebé empatat amb C's, i el quart lloc seria per a la formació d'Unidas Podemos. VOX, per la seva banda, entraria per primer cop a l'Eurocambra amb entre 4 i 5 escons, i l'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, també aconseguiria sortir escollit com a europarlamentari.

El sondeig deixa una plaça per Junqueras i Puigdemont que, recordem, encara estan pendents del recurs del Tribunal Constitucional per evitar la seva candidatura. ERC dins d'Ara Repúbliques, trauria tres eurodiputats i Junts per Catalunya aconseguiria un escó. El PNB, sota el nom de Coalició per una Europa Solidària, també s'enduria un escó. 

Maragall s'imposa sobre Colau a les eleccions

El CIS, que també inclou una enquesta per les eleccions municipals i una per les autonòmiques, ha assenyalat que Ernest Maragal (ERC) superaria clarament l'actual alcaldessa de Barcelona: Ada Colau. La resta de possibles candidats per les municipals de Barcelona estan bastant allunyats, pel que es dedueix que l'alcaldia es juga entre Maragall i Colau. 

Puigdemont
Puigdemont aconseguiria un escó a les eleccions europees, segons el CIS | Instagram | @carlespuigdemont

Puigdemont es podria presentar a les eleccions europees

Tal com ho reflecteix el CIS i si el Tribunal Constitucional tomba la petició del PP perquè Puigdemont no es pugui presentar a les europees,  l'expresident català podria aconseguir l'escó que proposa l'enquesta el pròxim 26 de maig. Cal recordar que avui mateix el Tribunal Constitucional ha rebutjat de manera unànime el recurs presentat per Ciutadans contra la candidatura europea de l'expresident de la Generalitat i els exconsellers Antoni Comín i Clara Ponsatí.

Els magistrats de la Sala Primera han considerat que no existeix violació de cap dret fonamental. Cal recordar que PP també ha presentat un recurs exigint que Puigdemont no es pugui presentar a les europees. De moment està en espera la seva resposta.