Primer pla d'Alberto Lodeiro, regidor del PSOE de Barakaldo

Dol al PSOE: Perd la vida amb 45 anys el regidor i professor Alberto Lodeiro

Els seus companys de grup socialista de Barakaldo lamenten la pèrdua del polític basc

El PSOE de Barakaldo ha informat aquest dimarts, 22 de juny, de la mort del regidor Alberto Lodeiro, de 45 anys, a causa d'una malaltia. Després de conèixer la notícia, el grup socialista ha enviat el seu condol als familiars i amics del polític basc.

A més, el mort treballava com a professor al col·legi Paules i estava molt relacionat amb l'esport i el bàsquet en edat escolar. Una notícia luctuosa per a un home de la joventut d'Alberto, que ha deixat molt impactada a la societat basca.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

L'edil basc havia ingressat a la corporació de Barakaldo fa tot just sis mesos, concretament el passat 30 de desembre de 2020. A més, representava el PSE en els consells de Barakaldo Kirolak, el Taller Usoa i la societat urbanística municipal Eretza.

La seva entrada a l'ajuntament va ser deguda a la marxa d'Ana Belén Quijada, quan la política va deixar la seva acta de regidora després de 25 anys en el càrrec. Tot i que feia pocs mesos que hi era al PSOE de la localitat basca, el seu bon fer s'havia deixat notar entre els que el coneixien.

Valoren la vocació del regidor de Barakaldo pel servei públic

L'edil, natural de Creus, feia anys que estava dins el PSE, però aquesta legislatura havia estat la primera que formava part de les llistes del grup. El portaveu del grup a Barakaldo, Alfredo Retortillo, ha valorat la seva vocació pel servei públic. D'altra banda, ha destacat el seu desig constant d'ajudar a la gent del poble.

L'alcaldessa, Amaia del Campo, ha enviat el seu condol als companys i cercles pròxims del regidor. Així mateix, ha donat les gràcies per la seva tasca al consistori. «És una trista notícia perdre a un company de corporació i equip de govern», s'ha lamentat.

Lodeiro era llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses (ADE), a més de ser professor de l'ESO i de Batxillerat. Cal ressenyar que no disposava d'alliberament pel seu càrrec, de manera que seguia treballant de docent.

Esportivament en la seva faceta d'entrenador, l'edil mort va presidir el Club de Bàsquet Paüls. Alhora, va ser el tècnic de diversos equips de bàsquet i en l'actualitat entrenava el Santurtzi.

Dol a Biscaia després de la mort del regidor del PSE

Després de la defunció de Lodeiro, les mostres d'afecte i condol rebut per la família han estat constants en la tarda de dimarts. Polítics, càrrecs institucionals o amics de l'edil basc, han recordat la seva figura i han lamentat tal pèrdua com la del veí de Creus.

El PSE de Biscaia publicava aquest tuit en homenatge a l'edil mort. «Dia trist per als Socialistes Biscaïns, perquè ha marxat el nostre company Alberto Lodeiro. Des de la Comissió Executiva de PSE-EE de Bizkaia sentim una enorme tristesa per aquesta gran pèrdua i volem reconèixer la seva feina, la seva entrega i dedicació».

Des de l'Ajuntament de Barakaldo, aquestes han estat les paraules en record del regidor. «El nostre pesar i suport a la família, companys i companyes del Regidor del PSE de Barakaldo, Alberto Lodeiro, mort avui. Goian bego!».

«Avui ens ha arribat una terrible notícia i és que ha mort el nostre entrenador massa aviat. Des de la família estatge volem enviar una forta abraçada i molts ànims a la seva família i amics més propers. Ens ha deixat una persona que ha fet molt pel bàsquet», deia el tuit de l'equip on entrenava Albert, el Santurtzi.

«Lamentem profundament la mort del nostre company i regidor. Tot el nostre afecte i el nostre afecte per als seus familiars i coneguts. Que la terra et sigui lleu company», publicava el compte de Twitter de les Joventuts Socialistes de Barakaldo.