Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedor Sáncheza Pamplona

El PSOE s'obre a negociar l'entrada d'altres membres de Podem a l'Executiu central com Irene Montero

Els socialistes mantenen el veto sobre Iglesias perquè «no hi poden haver dues veus en un mateix executiu»

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias reunits
«El principal escull és Iglesias», ha assenyalat Lastra. | Cedida

 

La portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, ha reconegut que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, està disposat a negociar l'entrada de membres de Podem al seu govern, i no ha negat que pugui incorporar-s'hi la portaveu de la formació lila, Irene Montero. «El principal escull és Iglesias», ha assenyalat.

«Parlem de la participació d'altres membres de Podem», ha apuntat Lastra aquest divendres en una entrevista a RNE, recollida per Europa Press, en referència a la possible incorporació d'altres dirigents del partit, com Pablo Echenique, Rafael Mayoral o Irene Montero.

Ja no amaguen el possible pacte

Després de ser preguntada directament per la  possibilitat que sigui Montero qui formi part d'un govern de coalició després del veto que va explicitar Pedro Sánchez al líder de Podem, Pablo Iglesias, Lastra no ho ha negat. En aquest sentit, la portaveu socialista no ha rebutjat que Montero pugui ocupar un ministeri.

Irene Montero
Irene Montero podria ser l'escollida per ocupar un ministeri en l'Executiu central en el govern amb Sánchez | Catalunya Diari

 

Lastra considera que «no pot haver-hi un vicepresident que digui que hi ha presos polítics a Espanya» com ha assegurat Iglesias pel que fa als presos independentistes.

«Ahir Sánchez va fer una oferta generosa a Podem i negociarem qui entra al govern», ha explicat Lastra, que espera una resposta positiva i que finalment es negociï un govern de coalició. «Cal negociar la participació», ha admès, «però no me la imposi vostè», ha afegit, sobre les exigències d'Iglesias a ocupar càrrecs.

Després que Sánchez digués que Iglesias no defensa la democràcia espanyola, la sotssecretària general socialista  ha insistit que si el PSOE pensés que Podem no és democràtic, "no s'hagués assegut a negociar amb ells". Per tant, espera que Podem accepti l'última oferta del PSOE, un govern de coalició que asseguri la investidura.

Demana a ERC que no bloquegi la investidura

Després de l'última oferta que ha fet el PSOE a Podem d'un govern de coalició, els socialistes estan a l'espera de la resposta de la formació lila, encara que això no els assegura la investidura perquè totes dues formacions no sumen majoria absoluta. Per això, el paper dels partits nacionalistes serà decisiu perquè tiri endavant.

En aquest sentit, Lastra ha assegurat que ERC ha mostrat la seva disponibilitat i predisposició a no bloquejar la investidura. «Rufián em va traslladar que volen que comenci la legislatura per afrontar nous reptes», ha assenyalat la socialista, alhora que ha agraït al partit català la seva actitud.

Preguntada per si hi ha  un acord amb ERC perquè doni suport a Sánchez, Lastra ha negat que existeixi una negociacióperquè «ells sempre han estat disposats a engegar la legislatura». «Esquerra no ens ha demanat res perquè a més saben que en qualsevol cas diàleg sí, però ens cenyim a la Constitució», ha explicat Lastra, en referència a les peticions sobre un referèndum a Catalunya o l'autodeterminació.

També et pot interessar...