El PP acurta distàncies amb un PSOE que perd intenció de vot pel coronavirus

Una nova enquesta del CIS pronostica els resultats en unes hipotètiques eleccions generals

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias a la foto de família abans del primer consell de ministres del 20 de gener de 2020
El PSOE perd intenció de vot en plena crisi del coronavirus | CatalunyaDiari

El PSOE perd set dècimes en intenció de vot en ple estat d’alarma i el PP escurça distàncies amb els socialistes en unes hipotètiques eleccions espanyoles, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) del mes d’abril.

L’enquesta, realitzada entre el 30 de març i el 7 d’abril, dona el 31,2% dels vots al PSOE, per sota dels 31,9 obtinguts abans del confinament. Els populars, en canvi, avancen posicions passant del 19,6% al 21,1%. Vox es manté com a tercera força, tot i que perd gairebé dos punts respecte de l’enquesta del març. Unides Podem perd gairebé un punt, passant del 12,9 al 12% en intenció de vot i Cs guanya quatre dècimes.

Els partits independentistes pugen. ERC passa del 2,4% del març al 3,3%; JxCat de l’1,2 al 1,4% i la CUP, del 0,5 al 0,6%.

Els espanyols donen suport als 'pactes' de Sánchez

El 91,4% dels espanyols considera que els partits haurien de fer un esforç especial per a intentar arribar «grans acords» davant la crisi econòmica i laboral que deixarà el coronavirus, com ha proposat el president, Pedro Sánchez, mentre que gairebé el 88% és partidari de deixar per a més endavant les crítiques a la gestió que està fent l'Executiu de la pandèmia, segons el baròmetre especial publicat aquest dimecres pel Centre de Recerques Sociològiques (CIS).

  

  

 

Prefereixen postposar les crítiques a la gestió del coronavirus

A més, l'enquesta posa de manifest que només el 10% defensa que els partits facin ara totes les crítiques que estimin necessàries al govern i el 6,2% creu que millor que els grans acords que propugna Moncloa, és «millor que cada partit plantegi les seves pròpies alternatives i els seus punts de vista» respecte a com pal·liar els efectes socioeconòmics de la crisi sanitària.


Comentaris

envia el comentari