Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez durant una sessió parlamentària sobre l'estat d'alarma el 25 de març de 2020

El PP acurta distàncies amb un PSOE que perd intenció de vot pel coronavirus

Una nova enquesta del CIS pronostica els resultats en unes hipotètiques eleccions generals

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias a la foto de família abans del primer consell de ministres del 20 de gener de 2020
El PSOE perd intenció de vot en plena crisi del coronavirus | CatalunyaDiari

El PSOE perd set dècimes en intenció de vot en ple estat d’alarma i el PP escurça distàncies amb els socialistes en unes hipotètiques eleccions espanyoles, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) del mes d’abril.

L’enquesta, realitzada entre el 30 de març i el 7 d’abril, dona el 31,2% dels vots al PSOE, per sota dels 31,9 obtinguts abans del confinament. Els populars, en canvi, avancen posicions passant del 19,6% al 21,1%. Vox  es manté com a tercera força, tot i que perd gairebé dos punts respecte de l’enquesta del març. Unides Podem perd gairebé un punt, passant del 12,9 al 12% en intenció de vot i Cs  guanya quatre dècimes.

Els partits independentistes pugen. ERC  passa del 2,4% del març al 3,3%; JxCat  de l’1,2 al 1,4% i la CUP, del 0,5 al 0,6%.

Els espanyols donen suport als 'pactes' de Sánchez

El 91,4% dels espanyols considera que els partits haurien de fer un esforç especial per a intentar arribar «grans acords» davant la crisi econòmica i laboral que deixarà el coronavirus, com ha proposat el president, Pedro Sánchez, mentre que gairebé el 88% és partidari de deixar per a més endavant les crítiques a la gestió que està fent l'Executiu de la pandèmia, segons el baròmetre especial publicat aquest dimecres pel Centre de Recerques Sociològiques (CIS).

  

  

 

Prefereixen postposar les crítiques a la gestió del coronavirus

A més, l'enquesta posa de manifest que només el 10% defensa que els partits facin ara totes les crítiques  que estimin necessàries al govern  i el 6,2% creu que millor que els grans acords que propugna Moncloa, és «millor que cada partit plantegi les seves pròpies alternatives i els seus punts de vista» respecte a com pal·liar els efectes socioeconòmics de la crisi sanitària.